Tsuro: Phoenix Rising

Tsuro: Phoenix Rising je nova igra iz popularne serije Tsuro. Igralci s svojimi feniksi letajo po igralni plošči, pri tem pa pobirajo zvezde in se skušajo izogniti padcu z roba igralne površine.

2 - 8

Število igralcev

30 min

Čas igranja

8 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

44,90 

Na zalogi

Za koliko igralcev: 2-8
Koliko časa: 20-50 min
Zahtevnost: 2/5

Užaljeni bogovi so z nočnega neba ukradli zvezde. Da bi si nekoliko osvetlili svoje noči, so ljudje v nebo pričeli spuščati raznobarvne lampijončke. Ti so priklicali fenikse, ki lampijončke spreminjajo v nove zvezde. Naravnost čarobno!

Igralci postanemo feniksi, ki med sabo tekmujemo v ustvarjanju zvezdnih konstelacij. Prvi, ki 7 lampijončkov spremeni v zvezdice, je zmagovalec!

Igralna plošča je sestavljena iz manjših ploščic, na katerih so narisane poti po nebu, nekatere izmed njih pa imajo na sebi narisan tudi lampijonček. S svojimi figurami se premikamo po poteh, v igralno ploščo po potrebi dodajamo nove ploščice, pobiramo lampijončke in jih spreminjamo v zvezdice. Paziti pa moramo, da ne pademo s plošče, se ne zaletimo v konkurenčnega feniksa, ali se pomotoma ne ujamemo v sklenjen krog brez izhoda. V vsakem od teh primerov smo namreč pogubljeni.

Še dobro potemtakem, da smo feniksi, ki znajo vstati iz pepela! Vsak igralec prične igro s posebnim življenjskim kamenčkom (v barvi pepela, seveda). Če smo pogubljeni, lahko ta kamenček vnovčimo za še en poizkus. Drugič pa naš plamen ugasne za vekomaj, zato se splača biti previden.

Priporočamo: Ljubiteljem prejšnjih iger iz serije bo Phoenix Rising ponudil nekaj osvežitve, tudi sama osnovna mehanika igre je rahlo spremenjena. Vseeno pa med igrami ni tako bistvenih razlik, da bi bilo igranje občutno drugačno. Če se s serijo srečujete prvič, je Phoenix Rising odlična vstopna točka za izkušene igralce, manj izkušeni pa raje posezite po igrah Tsuro ali Tsuro of the Seas.

Založnik

Leto

2019

Avtor

Tom McMurchie

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

30 min

Priporočena starost

8 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Grajenje mreže/poti, Izpadanje igralcev, Metanje kock, Polaganje ploščic

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Video Thumbnail

Tsuro: Phoenix Rising Review

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku