Tzolk’in: The Mayan Calendar

Tzolk’in je edinstvena igra, kjer čas odigra glavno vlogo, saj jo poganja majevski koledar. Prebivalce svojega plemena postavite na ploščo, nato pa zobniki časa delujejo v vaš prid – dlje, kot delavce pustite pri miru, več surovin pridelajo.

 

2 - 4

Število igralcev

90 min

Čas igranja

13 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

39,90 

Na zalogi

Tzolk’in odlikuje posebna plošča, ki izstopa zaradi petih zobatih koles, ki poganjajo tok igre. Vsak zobnik predstavlja pomembno lokacijo vašega sveta – gore, džungla, osrednji tempelj, tržnica in Chichen Itza. Na vsaki najdete različne surovine, ki jih plačate s koruzo – osrednjo valuto igre. Vedno imate možnost, da svoje poteze plačate poceni in pustite, da čas deluje za vas – osrednji zobnik namreč predstavlja majevski koledar, ki se vsako potezo premakne za en zobnik, s tem pa premakne tudi vse ostale. Ko se osrednji koledar premakne za cel krog, se igra konča. Zmagate tako, da razvijete najbolj mogočno pleme – najbolj nahranjeno, najbolj povezano z bogovi in najbolj graditeljsko razpoloženo. Med igro razvijate svoje tehnološko drevo, izvajate daritve bogovom in jih prosite za koruzo in druge surovine, ter postavljate spomenike, ki prinašajo pomembne točke ob koncu igre.

Tzolk’in je vreden nakupa zaradi edinstvene mehanike časa, nad katero so igralci takoj navdušeni. Posebej všeč je igralcem, ki radi igrajo igre ekonomskega razvoja (“worker placement”). Odlično se igra tudi v dvoje. Bolj ga priporočamo igralcem, ki isto igro igrajo pogosto, kot tistim, ki radi ves čas preizkušajo novosti – Tzolk’in je namreč izvrstna strateška igra, ob kateri vsakič odkrijete nekaj novega -če le imate čas (pun intended).

Za igro Tzolk’in je na voljo tudi razširitev Tribes & Prophecies, ki igranju doda 13 plemen in božje prerokbe. S plemeni vsak igralec igralec prejme dodaten taktičen detajl, prerokbe pa igri dodajo 3 skupne cilje, ki jih odkrijete ob začetku igre in jih morate nato tudi izpolniti, da si ne nakopljete jeze bogov. Z dodatkom lahko po novem igrate s 5 igralci.

 

 

Založnik

Leto

2012

Avtor

Simone Luciani

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

90 min

Priporočena starost

13 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Postavljanje delavcev, Zbiranje setov

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/tzolkin-navodila.pdf

Dice Tower

Video Thumbnail
Tzol'kin Review - with Tom Vasel


Rahdo Runs Through

Video Thumbnail
Tzolk'in: The Mayan Calendar Gameplay Runthrough

Starlit Citadel

Video Thumbnail
Tzolk'in: The Mayan Calendar Review - Starlit Citadel Reviews Season 2


Drive Thru Review

Video Thumbnail
Tzolk'in: The Mayan Calendar Review

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani. Osebni prevzemi so v času veljavnosti protikoronskih ukrepov možni od ponedeljka do petka med 10:00 in 18:00.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku