Ultimate Werewolf Legacy

Ultimate Werewolf Legacy je posebna verzija igre Ultimate Werewolf, v kateri se odločitve v eni igri poznajo v naslednjih igrah. Tako ne vplivate le na posamezne like, ampak tudi na to, kako deluje vas in kako se obnaša igra, igralci pa poleg tega sodelujete v manjših ekipah – družinah, kar še dodatno popestri igranje.

8 - 16

Število igralcev

60 min

Predviden čas igranja

13 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

39,90 

Na zalogi

Ultimate Werewolf je dedukcijska in bleferska igra, v kateri se pomerita dve ekipi – vaščani in volkodlaki. V osnovni različici igra izgleda tako, da vsak igralec prejme kartico z vlogo. Na njej piše ali ste volkodlak ali eden izmed meščanov. Volkodlaki skušajo prepričati meščane, da so dobri, meščani pa morajo za zmago razkrinkati enega izmed volkodlakov. Najprej se nekaj minut pogovarjate (medsebojno obtoževali), na koncu pa glasujete. Večina vlog ima dodatno sposobnost, ki jo izkoristite, da pridobite dodatne informacije in s tem pomagate mestu, ali pa jo, na drugi strani, zavijete v dodatno plast meglenih tančic.

Legacy izdaja ponuja igranje, ki se nadaljuje iz enega igralnega večera v naslednjega, vsaka vaša odločitev in akcija pa ima dolgoročne posledice – bodisi dobre ali slabe. Eden od igralcev postane moderator igre, ki ima pregled nad vsem dogajanjem in tudi vodi igro s pomočjo posebnega, lično oblikovanega usnjenega dnevnika, v katerem je zapisan celoten potek zgodbe (zgodba je postavljena v 17. stoletje v ZDA).

Igra je mišljena, da se odigra v 5 igralnih večerih – poglavjih zgodbe. Vsako poglavje je sestavljeno iz treh samostojnih iger. Ob začetku vsake igre ste soočeni z dogajanjem in soočeni z raznimi dilemami, ki vplivajo na nadaljnje dogajanje v vasi. Od vaših odločitev je odvisno, kaj bo z vasjo čez več kot 100 let, zato je zelo pomembno, da izbirate razsodno in previdno, kar pa ni vedno najlažje … saj so med vami skriti zlobneži.

Ključna novosti sta dve: posebni nazivi, ki si jih prislužite z dobrim igranjem, ki vam omogočajo posebne sposobnosti v naslednjih igrah. Poleg tega ste igralci razdeljeni v družine – ekipe treh igralcev, ki sodelujejo in se posvetujejo, zato da delujejo v igri čim bolj usklajeno – spet, če le med vami ni izdajalca.

Primer posameznega poglavja je razdeljen na smiselne sklope v zgodbi – npr. “sumničavost” vodi v “misterij”, ki nato vodi v “posledico”. Zaželeno je, da so vsi igralci prisotni za čas celotnega poglavja (enega igralnega večera), med posameznimi večeri pa se lahko tudi zamenjate, ali kakšnega dodate/izpustite. Skupaj z uvodno, predstavitveno igro tako odigrate 16 iger v 5 igralnih večerih.

Ob koncu igre lahko dokupite nov dnevnik in zgodbo začnete ponovno. Zaradi številnih razvejitev vas namreč lahko popelje čisto drugam kot prva in se tudi po igralnem načinu obnaša povsem drugače.

Ena najbolj priljubljenih iger za večje skupine vseh časov, je tako prejela zanimivo preobrazbo, za katero stoji priznani avtor Rob Daviau, ki se je med drugim podpisal tudi pod najbolj priljubljeno “legacy” igro, Pandemic Legacy. Priporočamo jo ljubiteljem “mafije”, oz. “volkodlaka”, saj ponuja še bolj napeto in tematsko izkušnjo.

Založnik

Leto

2018

Avtor

Rob Daviau, Ted Alspach

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

60 min

Priporočena starost

13 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Blefiranje, Glasovanje, Igranje vlog, Različne moči igralcev

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Game Boy Geek

Video Thumbnail

Ultimate Werewolf Legacy Overview (No Spoilers) with the Game Boy Geek

Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ultimate Werewolf Legacy”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku