Vast: The Crystal Caverns

Vast je edinstvena igra dogodivščine v podzemlju. Igrate lahko kot zmaj, vitez , goblini, tat ali jama, v kateri se vse skupaj dogaja. Vsak igralec ima glede na vlogo, ki jo prevzame, povsem drugačen cilj in način igranja.

1 - 5

Število igralcev

75 min

Čas igranja

10 +

Priporočena starost

Angleščina

Angleško besedilo na kartah

64,90 

Na zalogi

Zmaj je spal dolga leta. V tem času se je jama, v kateri je drnjohal, krepko spremenila. Napolnili so jo goblini in čudne pošasti, pojavile pa so se govorice, da je jama tudi sama začela razmišljati, se spreminjati in je postala nevarna vsem, ki vstopijo vanjo. Toda še močnejše so govorice, ki šepetajo, da so v jami skriti mnogi zakladi. Vsi vemo, da kjer počiva zmaj, blizu leži tudi zajeten kup zlata. Na srečo vhod v sobo z zakladom skriva igra luči, ki jo ustvarja kup bleščečih diamantov. Mnogi so dali življenje, da bi našli vhod, toda za njimi so ostale le pripovedi in bajke.

Toda najbolj pogumni in drzni raziskovalci se ne bodo ustrašili grozljivih pravljic! Z današnjim dnem pogumna vitezinja vstopa v temo in njena rokavica se drhteče dotika ročaja bridkega meča. Vsi njeni podvigi preteklih let so vodili do tega trenutka – do zaključne dogodivščine, v kateri se je prišla spopasti z zmajem, ki počiva globoko pod tlemi. Dokler ne bo premagan, njeno kraljestvo ne bo varno. Toda vitezinja ne ve, da bo s tem zbudila vsa druga bitja, ki se skrivajo v sencah in sprožila spopad epskih razsežnosti!

Vast je igra raziskovanja ječe, v kateri vsak igralec prevzame svojo vlogo in igra na popolnoma drugačen način kot soigralci. Vsaka vloga ima unikatne moči, kartice, predmete in možne taktike. Igralci lahko prevzamete vloge:

  • viteza (poiščite zaklad in premagajte zmaja)
  • goblinov (usmerjajte svoje horde in preženite viteza iz jame) – zmaja (pojejte gobline in raziskujte jamo, zato da postanete močnejši in pobegnete ven)
  • jame (spreminjajte zemljevid in postavitev ploščic, z namnom, da bi se znebili vseh ostalih igralcev)
  • tatu (premikajte se neslišno in ukradite njihove zaklade, ko to najmanj pričakujejo)

Vast je popolnoma unikatna igra, ki so jo označili kot začetnico novega žanra. Zaradi asimetričnega načina igranja (vsak igralec po svoje) ponuja veliko vrednost ponovnega igranja, saj se boste želeli preizkusiti v vseh različnih vlogah – vsaka od njih pa ponuja celo kopico različnih taktik, kako priti do zmage. Veliko je odvisno tudi od strategij vaših nasprotnikov, zato ima čudovito interakcijo med igralci, je razburljiva od začetka do konca in se odigra v 60 do 90 minutah.

Založnik

Leder Games

Leto

2016

Avtor

David Somerville, Patrick Leder

Navodila

Angleška

Jezik

Angleščina

Starost

10 +

Število igralcev

1 – 5

Čas igranja

75 min

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Modularna plošča, Polaganje ploščic, Preizkušanje sreče, Različne moči igralcev, Uporaba akcijskih točk

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail

Double Trouble 1: Vast

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00