War of the Worlds: The New Wave

Kako bi se nadaljevala zgodba Vojna svetov H.G. Wells-a? V tej zanimivi asimetrični strategiji bo en igralec prevzel vlogo agresivnih nezemljanov, drugi igralec pa bo skušal poskrbeti, da človeštvo preživi nov napad.

2

Število igralcev

45 min

Čas igranja

14 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

38,90 

Na zalogi

Za koliko igralcev: 2
Koliko časa: 30-60 min
Zahtevnost: 2/5

Mislili smo, da smo se ubranili. Toda nesramni nezemljani ša kar stegujejo kremplje po našem planetu, nas pa so pripravljeni povsem iztrebiti.

War of the Worlds: The New Wave se zgodbovno dogaja po koncu knjige Vojna svetov. Človeštvo se je uspešno ubranilo prvega napada nezemljanov, toda s tem se naše težave še ne končajo. Paconi iz vsemirja izvedejo nov napad, ki se prične na severu britanskega otočja. Eden od igralcev bo prevzel vajeti galaktičnih nesramnežev, drugi pa bo humanitarček in bo skušal poskrbeti, da človeštvo preživi.

The New Wave je asimetrična “deck building” igra. Vsak od igralcev bo pričel s svojim (precej skromnim) kupčkom kart, tekom igre pa bo karte vanj dodajal in jih iz njega odstranjeval. Igra se od ostalih tega žanra loči predvsem po tem, da ima vsak igralec tudi svojo zalogo kart, iz katere lahko kupuje, karte pa tudi nudijo popolnoma drugačne strategije, saj sta tudi cilja igralcev različna. Vesoljčki zmagajo, ko uspešno izvedejo genocid v Veliki Britaniji, človeštvo pa zmaga, če se dovolj časa brani (in jih verjetno – tako smo vsaj navajeni iz filmov – naposled rešijo plavolasi Američani s cigarami v ustih in viskijem v rokah).

Priporočamo: Deck building igre, kot sta denimo Clank! in Dominion, so praviloma najboljše s štirimi igralci, v dvoje pa izkušnja nekoliko zvodeni. Če ste ljubitelji tega žanra, radi pa igrate v dvoje, je The New Wave izvrstna izbira za vas.

Založnik

Leto

2019

Avtor

Denis Plastinin

Število igralcev

Čas igranja

45 min

Priporočena starost

14 +

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Izbiranje kartic, Potovanje po zemljevidu, Usklajevanje kartic v roki

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku