Watson & Holmes: From the Diaries of 221B

Watson & Holmes je dedukcijska igra, ki se odvija v svetu Sherlocka Holmesa. Igralci so ekipa detektivov, ki tekmujejo med sabo, kdo bo prej razrešil primer.

2 - 7

Število igralcev

60 min

Predviden čas igranja

12 +

Priporočena starost

Angleščina

Angleško besedilo na kartah

41,90 

Na zalogi

Šifra: BGWATHOL Kategorija: Oznake: , ,

V Watson & Holmes igralci razrešujete primere, ki jih je za vas pripravil veliki Sherlock Holmes. Postavite se v vlogo njegovega učenca in razrešujete serijo nepojasnjenih umorov. Ob pričetku igre preberete skripto z zgodbo in ozadjem zločina, lahko pa jo lahko tudi poslušate (le QR kodo poskenirate).  Igralci potujete od posamezne lokacije v mestu do druge in iščete dokaze. Pri tem je pomembno, da je hkrati na eni lokaciji lahko samo eden igralec, zato dirkate, kdo bo prej. Za to porabite žetone kočij, ki vam pomagajo, da hitreje pridete od ene ulice do druge. Ko igralec pride do točke, kamor je želel priti, prebere kartico z dokazom – na skrivaj. Včasih kartica razkrije veliko, včasih pa naletite na kaj čisto neuporabnega. Igralci si med igranjem lahko delate tudi zapiske in zaprete lokacije, da drugi igralci težje dostopajo do njih.  Ko eden od igralcev meni, da lahko odgovori na vsa vprašanja, potrka na vrata naslova Baker Street 221B. Tam odgovori na zastavljena vprašanja in če odgovori na vsakega pravilno, je zmagovalec. Sicer pa je izločen in igra se nadaljuje, dokler eden od igralcev ne razreši umora in si prisluži Holmesovega odobravanja.

Watson & Holmes je igra, ki jo priporočamo ljubiteljem detektivskih iger in reševanja zločinskih zank in ugank. Za igranje je potrebno znanje angleščine, saj je na karticah besedilo, s pomočjo katerega razrešite umor. Watson & Holmes je poseben, ker za razliko od drugih detektivskih iger ni sodelovalen, temveč igralci tekmujete med sabo.

 

 

 

 

Založnik

Space Cowboys

Avtor

Jesús Torres Castro

Navodila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

2 – 7

Čas igranja

60 min

Starost

12 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Dražba, Izpadanje igralcev, Različne moči igralcev, Uporaba spomina

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Shut Up & Sit Down

Video Thumbnail

Watson & Holmes – Shut Up & Sit Down Review


Rahdo Runs Through

Video Thumbnail

Watson & Holmes Gameplay Runthrough

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00