XCOM: The Board Game

XCOM je sodelovalna igra, v kateri igrate v vlogi pripadnikov elitne organizacije XCOM, ki je zadnja linija obrambe pred invazijo nezemljanov. Igra se odvija s pomočjo brezplačne mobilne aplikacije.

1 - 4

Število igralcev

90 min

Čas igranja

12 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

59,90 

Na zalogi

Ljubitelji računalniških iger gotovo dobro poznate posebno enoto X-COM, zadolženo za boj proti napadom nezemljanov (extraterrestrial commanders). Namizna različica igre je prav posebna, saj jo igrate s priloženo aplikacijo, s pomočjo tablice ali pametnega telefona. Ta vas najprej spozna s pravili, nato pa narekuje, kaj početi. Za vsako akcijo imate na voljo omejeno količino časa, zato vse skupaj poteka v hitrem ritmu in vaše odločitve morajo biti na trenutke bliskovite. Vaša naloga je, da se zoperstavite napadom nezemeljanov, ki prihajajo v valovih in napadajo različne kontinente (igrate na zemljevidu sveta). Napadene države zajame panika, vaša naloga pa je, da premagate nezemljane in pomirite ljudi.

V igri prevzamete eno izmed 4 vlog: osrednji oficir, vrhovni poveljnik, znanstvenik in poveljnik enot.

  • Osrednji oficir je zadolžen za tablico in narekuje, kaj počnejo drugi igralci. Samo vi veste, koliko časa je na voljo za posamezno akcijo, obenem pa skrbite tudi za satelitski sistem v orbiti – ko ga napadejo nezemljani, se začne tablici mešati.
  • Vrhovni poveljnik je zadolžen za planiranje potez in skrbi za denar, ki je na voljo vsem igralcem. Vsaka enota je namreč zelo draga, naloga poveljnika pa je, da usklajuje, kaj je zares potrebno. Obenem skrbi, da v nobeni izmed napadenih držav stopnja panike ne uide izpod nadzora – kar se zgodi še hitreje, ko vam enkrat zmanjka denarja.
  • Znanstvenik razvija projekte in tehnološke izboljšave, ter z raziskovanjem pridobiva kartice, ki so uporabne predvsem v fazi boja. Gre za ločeno fazo igro, v kateri se čas ustavi in se z metanjem kock določi rezultate boja. Pri spopadanju lahko kadarkoli odnehate (in pustite vesoljske ladje na kontinentih) ali pa nadaljujete in tvegate, da izgubite vse svoje enote.
  • Poveljnik enot je zadolžen za branjenje baze, ki jo ves čas napadajo nezemljani. Njegova ključna naloga je, da vleče kartice misij, ki jih mora opraviti – vse dokler ne pride do dna kupčka, kjer se skriva zaključna misija. Ko jo opravi, ekipa zmaga.

XCOM: The Board Game priporočamo vsem navdušencem nad računalniško igro in ljubiteljem sodelovalnih iger. Ker poteka v resničnem času, je izjemno napeta in dinamična. Vsak igralec ima svojo jasno nalogo, prav veliko časa za posvetovanje z drugimi pa ni, zato morate tudi zelo pozorno izbirati, kaj je vredno pozornosti soigralcev. Način učenja igre (s tablico) je izjemno prijazen do novih igralcev. Odlična igra, kjer sta v ospredje postavljeni tematika in vzdušje.

 

 

Založnik

Leto

2015

Avtor

Eric M. Lang

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

90 min

Priporočena starost

12 +

Zahtevnost

Zahtevne igre

Mehanika

Metanje kock, Preizkušanje sreče, Različne moči igralcev, Sodelovanje, Usklajevanje kartic v roki

Dice Tower

Video Thumbnail
Miami Dice, Episode 157 - XCom the Board Game


Shut Up & Sit Down

Video Thumbnail
Review: XCOM: The Board Game


Rahdo Runs Through

Video Thumbnail
Xcom Gameplay RunthroughOblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku