Yamatai

Yamatai je majhen otoček na jugu Japonske, na katerem želite postaviti svojo kraljestvo polno razkošnih palač, toriijev in drugih svetih zgradb – toda najprej morate priti do otoka s svojimi ladjami.

2 - 4

Število igralcev

60 min

Predviden čas igranja

13 +

Priporočena starost

Neodvisna od jezika

Jezik navodil

46,90 

Na zalogi

Kraljica Himiko je zbrala vse najboljše graditelje v kraljestvu in jim zadala težavno nalogo: na odročnem otoku zgraditi prestolnico Yamatai, ki bo postala najbolj cenjen dragulj cele dežele. Cilj igre je postaviti čimveč svojih zgradb na otoku. Toda do polj lahko pridete le s postavljanjem ladijskih povezav.

Igralci na začetku kroga najprej premešajo 10 ploščic z različnimi akcijami in jih razporedijo toliko, kot je igralcev, plus eno dodatno na sredino mize. Na svoji potezi igralec izbere eno izmed ploščic in s tem dobi ladje določene barve. Nato se odloči, ali želi katero izmed ladij v svoji rezervi prodati oz. jih zamenjati za drugo barvo. Nato pa prične z glavnim delom – postavljanjem ladijskih povezav. Ladje lahko postavi na eno izmed začetnih petih pristanišč na zemljevidu ali pa zraven ladij v enaki barvi (s tem sestavlja povezano verigo iste barve). Ladje ves čas pripadajo vsem igralcem, ne glede na barvo! Igralec, ki se uspe dotakniti kopnega, lahko na njem gradi ali pa iz njega pobere surovine, ki se nahajajo tam. V zameno za surovine lahko najamete posebne specialiste, ki vam pomagajo pri plovbi in gradnji kasneje v igri. Ko vsi igralci zaključijo s potezo, ponovno premešate ploščice in jih položite na sredo mize, s tem pa začnete krog. igra se konča, ko zmanjka vseh ladij ene barve, ali pa najamete vse specialiste. Zmagovalec je igralec z največ točkami.

Yamatai je še ena odlična igra v seriji iger založnika Days of Wonder (Ticket to Ride, Smallworld, Shadows over Camelot). Pod njo se je podpisal eden najbolj cenjenih avtorjev družabnih iger Bruno Cathala. Yamatai je odlična strateška igra srednje težavnosti, ki jo priporočamo igralcem, ki želijo nadgradnjo Catana, Carcassone in drugih iger gradnje in razvoja.

Založnik

Days of Wonder

Leto

2017

Avtor

Bruno Cathala, Marc Paquien

Navodila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

2 – 4

Starost

13 +

Čas igranja

60 min

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Grajenje mreže/poti, Modularna plošča

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail

Miami Dice 218: Yamataï


Game Boy Geek

Video Thumbnail

Yamatai Review with the Game Boy Geek


Rahdo Runs Through

Video Thumbnail

Yamatai Gameplay Runthrough


Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00