Zendo

Zendo je družabna igra, ki preizkuša vašo logiko. Eden od igralcev je vodja, ki izbere pravilo in zloži igralne koščke na mizo na podlagi tega pravila, ostali igralci pa skušajo odkriti, za katero pravilo gre.

3 - 5

Število igralcev

60 min

Predviden čas igranja

8 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

34,90 

Na zalogi

Šifra: BGZENDO Kategorija: Oznaki: ,

Zendo je družabna igra induktivne logike. S pomočjo pravilnih in napačnih odgovorov skušate razvozlati, po kakšnem pravilu so na mizo zloženi trije koščki.

Koščki so treh različnih oblik in treh različnih barv. Eden od igralcev postane vodja, ki izbere pravilo iz priloženih kartic, nato pa na mizo zloži primer postavitve, ki sledi pravilu. Nato so na vrsti drugi igralci. Eden od njih prvi položi svojo strukturo na mizo, nato pa ima dve možnosti. Lahko se odloči, da mu vodja pove, ali je struktura zložena pravilno, ali ne. Druga možnost, ki jo ima, pa je ta, da skušajo s soigralci skupaj uganiti, ali je struktura položena pravilno. Vsi glasujejo in če so pravilno uganili, si prislužijo žeton, ki je nujen, zato da podajo končni odgovor (npr. “vsi kosi morajo biti rdeče barve”). Če uganejo napačno, mora igralec, ki je vodja, zložiti tri nove koščke tako, da dokaže, da je pravilo napačno. Tako si igralci sledijo, vse dokler jim ne zmanjka potez, ali pa dokler ne ugotovijo pravila.

Priložene kartice ponujajo igranje na treh različnih stopnjah, priložena pa je tudi posebna knjižica, ki pomaga igralcem osvojiti logično mišljenje in se še bolj poglobiti v igro. Odlična miselna igra za vse starosti.

Založnik

Leto

2017

Avtor

Andrew Looney, Kory Heath

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

60 min

Priporočena starost

8 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Prepoznavanje vzorcev

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail

Zendo Review – with Tom Vasel

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku