Zombicide

Zombicide je sodelovalna igra v postapokaliptičnem svetu polnem zombijev. Vsak od igralcev vodi svoj lik skozi serijo različnih scenarijev, ki postavijo na preizkušnjo vašo sposobnost timskega dela.

1 - 6

Število igralcev

60 min

Predviden čas igranja

12 +

Priporočena starost

Angleščina

Angleško besedilo na kartah

79,90 

Na zalogi

V Zombicide se postavite v vlogo enega izmed zadnjih preživelih v apokalipsi zombijev. Podate se na mestne ulice, vsak oborožen s svojim orožjem in posebnimi sposobnostmi. Pred igranjem izberete enega izmed desetih priloženih scenarijev in sestavite 3×3 ploščo mesta (vsakič je postavitev drugačna). Na svoji potezi se lahko premikate, preiščete sobe ali pa se spopadete z zombiji. Te so štirih vrst: navadni, debeluhi (močnejši), tekači (hitrejši) in šefi (bežite!). Zombijev je na začetku igre malo, toda z vsako potezo jih je več – njihova moč pa je odvisna od tega, katero kartico potegnete s kupa pošasti in kako izkušeni so vaši liki. Z zombiji se borite na zelo preprost način: vsako orožje ima napisan domet, število kock, ki jih lahko mečete in kakšno številko morate vreči, da bi zadeli. Nato preračunate moč orožja in zombija in ga ubijete, ko mu zmanjka življenjskih točk. Dobra novica je, da so nekatera orožja posebna – ko zberete bencin in prazne steklenice, lahko ustvarite molotovke. Med vožnjo najdete tudi avto, s katerim je množični zombicid veliko bolj enostaven … Slaba novica je, da je orožja in metkov veliko manj, kot je zombijev. Igra se konča, ko vam uspe izpolniti cilj scenarija (npr. zbrati dovolj vode in hrane).

Zombicide je “big daddy” zombi iger in ga priporočamo vsem igralcem, ki iščejo lahko igro raziskovanja sob in tepežkanja, s preprostimi pravili.

Za igro obstaja mnogo razširitev, ki jih lahko pridružite osnovni različici, npr. zaplet v nakupovalnem centru, ali pa takšne, ki jih lahko igrate tudi samostojno, npr. srednjeveška različica in spopad v zaporu. Vsaka od njih doda novo tematsko vsebino, nekatere pa spremenijo tudi pravila in dodajo kopico novih taktičnih možnosti.

 

Založnik

Cool Mini Or Not

Leto

2012

Avtor

Nicolas Raoult

Navodila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

1 – 6

Čas igranja

60 min

Starost

12 +

Mehanika

Izpadanje igralcev, Metanje kock, Modularna plošča, Različne moči igralcev, Sodelovanje, Uporaba akcijskih točk, Usklajevanje kartic v roki

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail
Zombicide Review with Tom Vasel


Board Game Brawl

Video Thumbnail
Zombicide review - Board Game Brawl

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00