Leseni solarni modeli

V tokratnji objavi vam bomo predstavili solarne lesene modele, ki so smo jih pred kratkim dodali v spletno trgovino. Izbirate lahko med različnimi motivi stavb kot na primer mlin na veter in drugimi rečmi kot so letala in avtomobili. Namenjeni so otrokom od 6. leta dalje, ki radi sestavljajo in pa starejšim, ki imajo radi lesene dekoracije. Posebnost teh modelov je, da imajo sončne celice, ki premikajo določene dele ali pa napajajo akumulatorske baterije, ki skrbijo, da v temi svetijo lučke.

Sestavljanje modelov je povsem enostavno in predstavlja ravno pravšnji izziv za mlajše otroke. Zanj ne potrebujete nobenega posebnega orodja, le nekaj kapljic lepila pri določenih modelih.

Kako poteka sestavljanje?

V vseh kompletih lahko najdete navodila, plošče z lasersko izrezanimi sestavnimi deli modela ter sončne celice. Glede na izbran model, pa so priložene tudi druge komponente. Tokrat bomo sestavljali letalo, zato imamo na voljo tudi elektromotor, ki bo poganjal propeler.

vsebina

V navodilih je po korakih prikazano sestavljanje modela. Za lažjo prepoznavnost so na slikah posamezni kosi označeni s številkami, med seboj pa se povezujejo z vstavljanjem v izrezane reže brez potrebe po lepilu.

Za konec je potrebno še povezati elektromotor s sončno celico, kar tudi ne predstavlja večje težave, saj se žičke pritrdi z vijaki, ki jih lahko privijemo kar s prsti.

solarna-celica

Končan model lahko po želji tudi pobarvate in okrasite.

koncan-model

 

Solarno letalo in druge solarne modele lahko najdete v naši spletni trgovini.

Gregor


Preberi še kaj zanimivega