DomovPogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Tojeto so skladni z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot).S spletno trgovino Tojeto (v nadaljevanju “trgovina”) upravlja podjetje Igriv d.o.o. (v nadaljevanju “ponudnik”)Poslovanje trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem so urejeni s splošnimi pogoji poslovanja.

DOSTOPNOST INFORMACIJ(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,g) način plačila in dostave,h) časovno veljavnost ponudbe,i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

NAKUP PREKO SPLETNE TRGOVINE

Splošno

Naročilo nakupa se sklepa samo v slovenskem jeziku in je zavezujoče za kupca in prodajalca.V besedilu, opisu, ceni in drugih besedilih na strani lahko pride do napak, za katere se vam v naprej opravičujemo in vam zagotavljamo, da jih bomo popravili v najkrajšem možnem času. Vse slike so kolikor se le da podobne dejanskemu izdelku, a popolna identičnost ni zagotovljena.V primeru kakršne koli napake, težave ali nejasnosti pri naročilu ali izvedbi naročila, se stranko nemudoma obvesti po e-pošti ali telefonu, odvisno od podatkov, ki jih je stranka posredovala.Kot kupcu vam pripadajo vse pravice v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

Cene artiklov

Vse cene so v evrih (€) in vključujejo 22% DDV. Cene ne vsebujejo stroškov pošiljanja. Ponudnik si pridržuje pravico, da cene spremeni. Pri nakupu velja cena v trenutku nakupa.V primeru, da pride do spremembe cene med samo izvedbo naročila s strani stranke in obdelavo naročila s strani ponudnika, se obe strani poskušata sporazumno dogovoriti za rešitev. V kolikor se ne najde skupne rešitve, kupec lahko brez posledic odstopi od naročila.

Ponudba artiklov

Nabor ponujenih artiklov se spreminja v skladu z zalogami ponudnika. Pridržujemo si pravico, da brez predhodne najave artikle dodajamo, spreminjamo in odvzemamo iz trgovine.Vsi izdelki, ki so objavljeni na internetni strani, so načeloma na zalogi. Pridržujemo si pravico odstopa od izvedbe naročila v primeru, da naročenih izdelkov ni na zalogi ali da je prišlo do očitne napake v ceniku.

Dostava in dobavni roki

Vsa naročila se oddajo v najkrajšem možnem času, kar pomeni naslednji delovni dan po oddaji naročila. Dejanski rok dostave pa je odvisen od kurirske službe GLS, preko katere naročila pošiljamo, običajno je to 1-2 delovna dneba od oddaje.

Stroški pošiljanja

Stroški pakiranja in poštnina so enotni za vse pakete, neglede na velikost in kraj, in znašajo 3,90€. Poštnino in pakiranje plača kupec.

Plačilo

Plačilo naročila skupaj s poštino in stroški pakiranja plača kupec z gotovino ob dostavi.

Račun

Kupec prejme račun skupaj s poslanimi izdelki.

Hramba in dostop do pogodbe

Sklenjena kupoprodajna pogodba (naročilo) je shranjena pri ponudniku v tiskani in elektronski obliki. Na željo kupca mu ponudnik pogodbo lahko pošlje po navadni ali elektronski pošti.

VRAČILO IN REKLAMACIJE

Pravica do odstopa od nakupa

Kupec lahko v roku 15 dni brez potrebe po navajanju razlogov kupljen izdelek vrne, vendar mora o tem obvestiti ponudnika (e-naslovtojeto@igriv.si). Izdelek mora vrniti v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe. Izdelek mora biti vrnjen na naslov Igriv d.o.o., Mesarska cesta 34, 1000 Ljubljana, Slovenija nepoškodovan, v celoti in v originalni embalaži. Stroške pošiljanja v tem primeru nosi kupec. Če je bila kupnina že poravnana, ponudnik v najkrajšem možnem času, oziroma najkasneje v 30 dneh od prejema obvestila o odstopu, kupcu vrne kupnino na transakcijski račun kupca.

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da kupec ob prevzemu pošiljke ugotovi, da so naročeni izdelki poškodovani, nedelujoči ali da v njih manjkajo deli, lahko artikel vrne na naslov Igriv d.o.o., Mesarska cesta 34, 1000 Ljubljana. V tem primeru stroške pošiljanja krije ponudnik. Obe strani se nato sporazumno dogovorita o morebitni zamenjavi izdelka ali vračilu kupnine.

Škoda

Ponudnik ni odgovoren za škodo, ki nastane ob nepravilni, neodgovorni ali malomarni uporabi artiklov.

PRITOŽBE IN SPORI

Morebitni spori se rešujejo sporazumno. Če to iz katerega koli razloga ni mogoče, se spori rešujejo na pristojnem sodišču v Ljubljani.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Upravitelj spletne trgovine TOjeTO je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.Za potrebe poslovanja spletna trgovina TOjeTO zbira naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte,
  • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu TOjeTO.

Zavezujemo se, da vaših podatkov v nobenem primeru ne bomo posredovali nepooblaščenim osebam, saj se zavedamo pomembnosti varovanja zasebnosti naših kupcev.

Deli s prijatelji: Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+
MENI