Bubbly

Postanite mehurček in skušajte odleteti čim dlje – ali pa bodite neusmiljeno nebo, ki ga na vsak način skuša počiti!

11,90 

Število igralcev

2 – 4

Čas igranja

15 min

Priporočena starost

6 +

Pravila

Slovenska

BoardGameGeek

Za koliko igralcev: 2-4
Koliko časa: 15 min
Zahtevnost: 1/5

Milni mehurčki so salamensko zabavna zadevščina! Tako so prikupni, da bi jih človek lahko gledal cel dan. A kaj, ko jih vedno nekaj poči – naj bo to žgoče sonce ali nemara piš vetra, ki jih brez sramu odpihne v grmovje.

V Bubbly boste pihanje milnih mehurčkov doživeli iz povsem nove perspektive. Vsako rundo bo eden od igralcev milni mehurček, ki bo skušal odleteti kar najdlje, ostali pa bodo nebo, ki bo želelo njegovo pot predčasno končati. Bubbly se igra s kartami – vsak igralec (tako mehurček kot ostali) na začetku runde prejme nekaj kart, ki jih skrbno skrije pred radovednimi očmi ostalih. Mehurček začne na najvišjem od treh višinskih nivojev, ki sestavljajo njegovo potovanje – če kdaj pade nižje od najnižjega nivoja, je mehurček počil in runde je konec!

Vsako potezo bodo igralci neba igrali karte z različnimi motivi, mehurček pa skuša slediti z ustreznim motivom, da se ohrani na isti višini ali nemara še nekoliko povzpne. Če nima enakega motiva, pade nekoliko nižje. Čeprav se na prvi pogled Bubbly morda zdi kot igra, odvisna predvsem od sreče, vam garantiramo, da temu ni tako. Mehurček namreč ne rabi nujno odigrati karte, ki je zanj ugodna, temveč lahko nalašč pade nivo ali dva, da ostale igralce pretenta in jim da misliti, da določenih simbolov ne drži v roki.

Redko srečamo igro, ki s smešno enostavnimi pravili vsebuje toliko blefiranja in predvidevanja nasprotnikovih akcij – še redkeje pa nas v njej kot po tekočem traku premagujejo soigralci, ki so še v plenice lulali, ko smo mi že igrali Bandido (izšla 2016).

Priporočamo: Bubbly je izjemno zanimiva igra, saj je dovolj enostavna, da se je zlahka nauči že 6 let star otrok, obenem pa vsebuje zanimive koncept, ki je zanimiv tudi izkušenejšim igralcem družabnih iger. Igra enega proti vsem je v tej izvedbi zanimiva, hitra in dinamična, zato Bubbly nikakor ni zgolj (izvrstna) igra za družine, temveč bo polepšal tudi večerne urice povsem odrasle igralske zasedbe. Na ta način nadaljuje tradicijo neverjetne serije iger založnika Helvetiq, kamor denimo spadajo (našim strankam že dobro poznane) Bandida, Tucano in Kinoko.

Založnik

Leto

2022

Avtor

Tobia Botta

Pravila

Slovenska

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

15 min

Priporočena starost

6 +

Zahtevnost

Lažje igre

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku