Cyclades

V igri Cyclades postanemo antično pleme, ki raziskuje Kiklade in želi postaviti dve metropoli, toda ob enaki želji drugih igralcev so bitke neizbežne. Veliko bo odvisno od volje bogov, ki jih želimo spraviti na svojo stran s pomočjo daritev.

2 - 5

Število igralcev

90 min

Čas igranja

13 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

49,90 

Na zalogi

Cyclades je odlična mešanica med igro bojevanja in igro diplomacije. Igra poteka na zemljevidu otočja Kikladi, ki je prilagodljiv glede na število igralcev. Vaš cilj je, da se razširite po otokih in na njih postavite dve metropoli. Toda drugi igralci vam skušajo to na vsak način preprečiti s svojimi vojskami.

Pri razpletu ključno vlogo odigrajo bogovi. Pet jih je in vsak ima svojo pripadajočo sposobnost, oz. akcijo. S pomočjo Aresa premikamo vojsko in gradimo trdnjave, Pozejdon premika ladje in gradi pristanišča, z Zeusom najamemo duhovnike in gradimo templje, Atena, zaščitnica znanja, pa nam prinaša filozofe in gradi univerze. Za pozornost vsakega izmed njih se potegujemo z dražbo na začetku vsakega kroga. Le igralec, ki ponudi največ denarja, prejme pomoč boga – na koncu poteze ima vsak igralec podporo enega izmed bogov. Apolon, peti bog, je poseben – bog sonca in umetnosti ne zahteva nobenih dajatev, temveč podpira igralca, ki je ostal zadnji in mu prinese denar in izobilje hrane na njegovih otokih. In ga poboža po okroglih ličkih in reče: “Jih boš že naslednjič ugnal, si pa vsaj simpatičen.”

Ko je krog dražbe končan, igralci izvedejo svoje poteze – z ladjami dostopamo do oddaljenih otokov in prevažamo vojske iz enega otoka na drugega, gradnja templjev in pomoč duhovnikov nam pomagata pri dražbi v nadaljevanju igre, filozofi pa so nujni za zmago, saj z njimi gradimo metropole.

Nekajkrat v igri lahko s svojo vero prikličete mitološka bitja, npr. Pegaza, ki na svojih krilih vojsko prenese iz enega otoka na drugega (namesto ladij), velikansko hobotnico, ki požre vse pred sabo, ali pa Kiklopa, Meduzo in druge. Igra se konča, ko prvi igralec uspe zgraditi dve svoji mesti.

Cyclades je vizualno čudovita igra, z miniaturami, barvito ploščo in preprosto razloženimi pravili. Kljub temu, da na prvi pogled zgleda, kot da gre za zelo kompleksno igro, jo lahko igrajo tudi igralci, ki nimajo veliko potrpežljivosti pri učenju. Je odlična strateška igra, pri kateri ves čas iščete ravnotežje med tem koliko dobrin ste pripravljeni darovati bogovom in koliko ga potrebujete za gradnjo in bitke. Z igralci se spopadate na dveh frontah – diplomatsko in v morju, zato je polna preračunljivih trenutkov na eni strani in divjih bojevniških vzklikov na drugi.

Za Cyclades so na voljo še dodatki:

 • Cyclades: Hades – ki igranju doda heroje, svečenice in polbogove. Bogovom se pridruži Had, s katerim lahko upravljate vojske mrtvih.
 • Cyclades: Titans – doda igranju Titane, posebej močne bojevnike in način igranja v ekipah.
 • C3K: Creatures Crossover – igralci, ki si lastite tudi sorodno igro Kemet, lahko uporabljate pošasti iz ene igre v drugi (in obratno).

 

 

Založnik

Leto

2009

Avtor

Bruno Cathala, Ludovic Maublanc

Priporočena starost

13 +

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

90 min

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Dražba, Izbiranje kartic, Metanje kock, Potovanje po zemljevidu, Zasedanje ozemlja

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail
Cyclades Review - with Tom Vasel

Mnenja


 1. LeoNerdo

  Cyclade sem kupil “po naključju” – prišel sem v trgovino, vprašal ali imajo kakšno igro s tematiko grške mitologije in – voila!
  Moram priznati, da sem morda malce pristranski, ker sem velik ljubitelj grške mitologije. A kljub temu lahko rečem, da je igra zanimiva za širši krog ljudi, saj sem se jo igral z ljudmi od 8-30 let. Še posebno mlajši prijatelji me velikokrat prosijo za izposojo…

  Sama igra je dokaj dinamična, ponuja veliko možnosti in različnih taktik za dosego cilja (zmage). Ne glede na to ali se jo igrata dva (z ženo sva jo igrala več desetkrat) ali skupina petih, igra vedno ponuja obilico zabave.

  Kot vsaka igra ima tudi ta kakšno luknjo, ki jo je treba zakrpati ali preprosto prežvečiti,vendar kljub temu mislim, da je vredna nakupa in igranja. Z oceno na BoargGameGeek se strinjam (7,355/10), tako da če te mika grška mitologija, so ti všeč figurice in prepletenost igre s kartami in velikega zemljevida, je to igra zate.

Podaj mnenje

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

 • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
 • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
 • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
 • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku