Dobble (slovenska izdaja)

Izjemno priljubljena družinska družabna igra, pri kateri igralci poskušajo čim hitreje poiskati enake simbole na simpatičnih, okroglih kartah. Odlična družinska igra s priloženimi slovenskimi navodili.

14,90 

Število igralcev

2 - 8

Čas igranja

15 min

Priporočena starost

4 +

Pravila

Angleška

BoardGameGeek

Kaktusi, kapljice, srčki, pajčevine in delfinčki so le nekateri izmed simbolov v Dobble svetu. Ti bo uspelo prehiteti svoje soigralce pri brskanju po tej zmešnjavi različnih oblik?

Kako se igra?

Na vsaki kartici je 8 različnih simbolov, vsaka izmed 55 kartic pa ima s katerikoli drugo skupen natanko en simbol. Tvoja naloga je, da ga čim hitreje poiščeš. Na začetku igre se odpreta dve kartici in igralec, ki je najbolj uren pri iskanju edine podobnosti, vzame eno od obeh kartic, nato pa se odpre nova. Igralec, ki ima na koncu največ kartic, je zmagovalec. A to je le najbolj osnovna različica igre – priložena so slovenska pravila za 5 različnih variacij – lahko jo npr. igrate tudi tako, da ima vsak igralec pred sabo svojo kartico, kar igro naredi še bolj napeto! Lahko pa igranje naredite bolj nagajivo in si med seboj podtikate kartice, zmagovalec pa je tisti, ki se prvi znebi vseh.

V čem je čar?

Tišina, ki nastane v prostoru, ko je nekaj parov oči uperjenih v sredino mize in begajo od simbola do simbola. In ravno, ko najdeš podobnost, se s tvoje leve zasliši »Imam jo!«.

Komu je namenjena?

Dobble je igra, ki jo bodo z veseljem igrali otroci in najstniki. Je tudi čudovita igra za uvod in ogrevanje v večer družabnih iger, saj je hitra in zelo učinkovito sprosti vzdušje.

Zakaj jo imamo tako radi?

Okrogle kartice, ki so spravljene v lični pločevinasti škatlici – Dobble gre z nami na vsako potovanje. Izvrstna je tudi zato, ker ne potrebujete veliko prostora za igranje.

GremoŠeEno* kriterij:

Traja le 15 minut, zato se je zelo težko upreti revanši ali dvema. Sploh priljubljena pa je na oddihu na morju, kjer jo boste lahko igrali tudi cel dan.

Avtor

Denis Blanchot

Mehanika

Prepoznavanje vzorcev

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Dobble (slovenska izdaja)”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku