Dune

Dune je izredna asimetrična strateška igra, postavljena v svet knjige Dune izpod peresa Franka Herberta. 2-6 igralcev so bo v približno 2 urah udarilo za prevlado na peščenem planetu.

56,90 

Ni na zalogi

Izdelka žal ni na zalogi. Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Sipina. Puščavski planet, ki bi bil popolnoma nezanimiv, če ne bi bil edini planet v galaksiji, kjer uspeva Začimba. In tisti, ki kontrolira Začimbo… kontrolira galaksijo.

V Dune se boste igralci borili za prevlado na tem puščavskem planetu, vsak od vas pa bo vodil svojo fakcijo. Te so si med sabo izredno različne. Tako zelo, da ni potrebna le drugačna strategija, ampak je sama izkušnja igranja lahko zelo drugačna. Celo Začimba, ki je osnovna denarna enota v igri, ima za različne fakcije zelo različno vrednost. Nekatere jo bodo pridobivale lažje kot druge, vendar je bodo več tudi potrebovale za svoje delovanje.

Kompleksno igro, kjer vsaka runda sestoji iz nič manj kot 9 različnih korakov, krasi tudi visok nivo medsebojne interakcije. Igralci bodo s svojimi odločitvami lahko bistveno vplivali tudi na uspeh drugih igralcev za mizo. Ne le z bitkami, temveč tudi z izvajanjem samih akcij. Skoraj vse akcije imajo namreč neke vrste ceno, Začimba pa praviloma ne roma nazaj v škatlo oz. “banko”, temveč jo plačujete drugim igralcem. Pri kupovanju kartic z intrigo bo denimo ves zalužek pobral igralec, ki igra stran Imperija; pri postavljanju vojščakov na planet boste morali plačati stroške prevoza igralcu, ki igra stran Začimbnega ceha; in tako naprej. Poleg tega so medsebojni dogovori med igralci ne le dovoljeni, temveč celo priporočeni. Ob tem ne gre zanemariti dejstva, da so podkupnine prav tako dobrodošle, kar pomeni, da lahko za določene usluge svojim soigralcem preprosto plačate z Začimbo.

Dune je igra, v kateri bodo blesteli tisti, ki znajo imeti dober pregled nad obilico dogajanja, ki so sposobni zasnovati zmagovito strategijo, in so poleg vsega zmožni tudi spretnega dogovarjanja s svojimi rivali. Priporočamo jo vsem težkokategornim strategom, ki iščejo svojevrsten izziv.

O uspehu igre naj omenimo le še to – originalna igra Dune je izšla že leta 1979, pridobila pa je takšen bazen navdušencev, da se že od takrat odvijajo turnirji. Kljub temu, da zelo dolgo časa zaradi spora o pravicah sploh ni bilo ponatisa in je bilo igro skoraj nemogoče kupiti.

Založnik

Leto

2019

Avtor

Bill Eberle

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Priporočena starost

14 +

Čas igranja

120 min

Zahtevnost

Zahtevne igre

Mehanika

Dražba, Različne moči igralcev

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Shut Up & Sit Down



Dune Review - Dusting Off a Legend

Dune Review – Dusting Off a Legend


Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku