Fiasco

Vodič za Fiasco, igro igranja vlog, pri kateri ste lahko prepričani, da bo na neki točki šlo čisto vse narobe. Igra poteka brez moderatorja.

22,90 

Ni na zalogi

Izdelka žal ni na zalogi. Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Šifra: BGFIARPG Kategorija: Oznake: , ,

Vodič za Fiasco, igro igranja vlog, pri kateri ste lahko prepričani, da bo na neki točk šlo čisto vse narobe. V ospredju niso veliki, neustrašni in skoraj nesmrtni liki – temveč male ribe, z vsemi svojimi napakami, hibami in dilemami. Inspiracijo za Fiasco predstavljajo filmi kot so Blood Simple, Fargo, Burn After Reading in Simple plan. Vaši liki imajo velike sanje, toda slabo nadzorujejo svoje impulze. Ponavadi jih vodijo pohlep, poželjenje in strahovi.

Igra poteka z izbiro vnaprej pripravljenega scenarija (na spletu jih najdete ogromno, saj jih prispevajo igralci z vsega sveta, najboljši izbor pa je na strani založnika). V njem najdete predloge, s katerimi ustvarite svoje like in določite njihove motivacije. Nato se zgodba odvije v obliki kadrov – srečanj med dvema ali več igralci. Pred začetkom prizora se igralci dogovorite, kakšen je motiv obeh likov, nato pa igralca odigrata prizor. Na koncu določite, ali je liku uspelo izpolniti svoj motiv in serija uspešnih in neuspešnih pripetljajev poganja zgodbo naprej. Po dveh krogih pride do preobrata, pri katerem gre vse narobe. Takrat uporabite priloženo tabelo z arhetipskimi predlogi, s katero pojasnite, kako je preobrat vplival na vaš lik. Nekateri bodo morda imeli celo srečo in nastalo nesrečo izkoristijo v svoj prid.

Igranje poteka brez moderatorja. Zaradi načina igranja v obliki prizorov, je Fiasco nekoliko bolj zahteven kot druge RPG igre in zahteva nekaj več občutka za pripovedovanje zgodbe (razumevanje motiva svojega lika, ritem prizora in ustvarjanje suspenza, občutek za dialog), obenem pa taka oblika omogoča veliko zabave, saj imate ob koncu igre občutek, da ste ustvarili film – in to v enakem času, kot ga ponavadi potrebujete, zato, da si ga ogledate.

Založnik

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku