Gloom! 2nd Edition

Gloom je igra s kartami, v kateri igralec prevzame ekscentrično družino, podobno The Adams Family. Cilj vsakega igralca je, da člane svoje družine spravi v čim bolj beden in ubog položaj in jih nato pokonča, medtem pa poskuša osrečiti družinske člane soigralcev, saj jim s tem preprečuje zmago.

 

29,90 

Število igralcev

2 - 4

Čas igranja

60 min

Priporočena starost

8 +

Pravila

Angleška

BoardGameGeek
Šifra: BGGLO Kategorija: Oznaki: ,

V Gloomu je čaj vedno mrzel, hodniki mračni in temačni, okrog glave pa letijo netopirji. V malem mestecu prebivajo ekscentrične družine, ki imajo samo en cilj – čimprej končati trpljenje v tem svetu in pobegniti v onostranstvo. Igralci jih poskušajo čimbolj onesrečiti z igranjem različnih tragičnih dogodkov, nato pa jih pokončati, ko so na najnižji točki. Na njih igrate grozne kartice, kot so “Pregnali so ga pudlji” ali “posmehovali so se mu pritlikavci”, s tem pa znižate točke njihovega počutja. Toda pozor, kadarkoli vas lahko osrečijo soigralci z veselimi dogodki, npr. poroko, dobitkom na loteriji in drugimi. Gloom se igra z edinstvenimi prozornimi karticami, ki imajo tri različne prostore za točke počutja. Zato je pomembno, da igrate takšno, ki ali nadgradi ali pa prekrije prejšnje. Igralci si lahko tudi nagajate s krajo kartic, blokiranjem dogodkov, nenadno smrtjo (takrat, ko je lik še razmeroma srečen) in drugimi. Igra se konča, ko en izmed igralcev pokonča vse svoje družinske člane. Vsi preštejete svoj izkupiček in najbolj zamorjena družina zmaga.

Gloom je temačna, a zabavna kratka igra s kartami, ki spomni na igre tipa Munchkin in Smash Up. Druga izdaja vsebuje izboljšave izvorne igre in je popolnoma združljiva z vsemi karticami iz prve izdaje.

Za Gloom so na voljo tri razširitve in dve samostojni izdaji, postavljeni v drugačen tematski svet. Vse razširitve dodajo nove kartice smrti in dogodkov, z njimi pa lahko Gloom igrate z do 7 igralci – vsaka razširitev doda enega.

Unhappy Homes – Vsaka družina prejme svojo temačno rezidenco in skrivnosti, povezane z njo.

Unwelcome Guests – Dodani so gostje, ki se pridružijo vaši družini in jih morate obravnavati enako kot druge člane družine – s tem pa vam lahko prinesejo ključne dodatne točke. Poleg tega imajo nekatere kartice trajne učinke, ki se jih ne da prekriti.

Unfortunate Expeditions –  Z družinami se odpravite na potovanja, ki dodatno vplivajo na razpoloženje vaših članov družine.

Samostojni izdaji:

Fairytale Gloom – se igra na enak način kot Gloom, le da se odvija v svetu pravljic.

Cthulhu Gloom –  Gloom v svetu pošastnih bitij iz onostranstva, pri kateri so dodane kartice zgodbe – igri dodajo skupne cilje, ki jih morajo igralci izpolniti med igranjem.

 

 

 

Založnik

Leto

2004

Avtor

Keith Baker

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

60 min

Priporočena starost

8 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Take That, Usklajevanje kartic v roki

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Gloom Review
Gloom Review

Dice Tower

Gloom: Amber Benson, Michele Boyd, and Meghan Camarena (Strawburry17) join Wil on TableTop
Gloom: Amber Benson, Michele Boyd, and Meghan Camarena (Strawburry17) join Wil on TableTop

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku