Gloomhaven

Gloomhaven je ena najbolje ocenjenih fantazijskih pustolovščin vseh časov. V igri se podate raziskovat svet okrog mesta Gloomhaven, z vsako misijo pa zgodbo dodatno razvejite in v igro vpeljete nove like, z novimi zapleti. Osrčje igre predstavlja bojevanje s pošastmi v temnicah, vsak heroj pa ima svoj lasten cilj, ki ga mora opraviti. Izjemno obsežna igra, ki ponuja ogromno ur igranja (vsaj 150+), preden spoznate večino zgodbe.

139,90 

Ni na zalogi

Izdelka žal ni na zalogi. Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Šifra: BGGLOHAV Kategorija: Oznaki: ,

Gloomhaven je epska igra fantazijske pustolovščine, ki je se je ob izidu zaradi svoje neizmerne obsežnosti in zabavnosti igranja, povzpela na sam vrh družabnih iger in postala najbolj priljubljen dungeon-crawler med igralci, ki so pripravljeni za mizo presedeti veliko ur. V njej izberete svojega junaka in se podate na mnoge misije, skozi vsako igro pa počasi spoznavate svet okrog mesta Gloomhaven in tudi samega sebe, saj vsaka odločitev vaši zgodbi doda nov preobrat.

Kako se igra Gloomhaven?

Ob začetku igre izberete svojega heroja, toda le na podlagi majhnega simbola, ki nakazuje, kaj bi lik lahko bil. Šele ko odprete škatlo, izveste s kom boste igrali in kakšne sposobnosti, ter kakšen način razmišljanja je potreben za opravljanje cilja, ki si ga je heroj zadal.

Igra Gloomhaven poteka prek raziskovanja dežele okrog mesta Gloomhaven, ki je polna temnic in neraziskanih območij, v katerih bivajo pošasti. Za premagovanje pošasti prejmete točke izkušenj, ki jih potrebujete za to, da se vaš lik razvija, v temnicah pa najdete tudi zaklade, s katerimi vaš lik postane vedno bolj bogat, s tem pa lahko kupi dodatno opremo. Vsakič, ko končate misijo, ste soočeni z dilemo, kako ravnati, saj vas kartice zgodbe soočijo z dilemo, ki jo morate kot skupina razrešiti.

Ko se odločite za eno izmed odločitev, ponavadi vam odločitev nakoplje dodatne težave, v kup dodate eno ali več novih kartic zgodbe, tako da se igra počasi veji in postaja vedno bolj obsežna, po mnogih urah igranja pa naletite na like, ki jih poznate iz prejšnjih epizod igre. Igra je sodelovalna, toda le do neke mere, saj ima vsak lik lastne cilje, tudi v bitki pa ni nujno, da bo storil tisto, kar bo najboljše za skupino, saj ga bo morda premamilo to, da svojo kartico odvrže za to, da raje pobere zlatnike na tleh. Zelo nepredvidljivo, toda večino časa še vedno sodelujete kot skupina in skupaj premagujete izzive.

Bojevanje poteka na zelo preprost način. Na potezi odigrate dve kartici, vsaka kartica pa ima napisani dve možni akciji, spodnjo in zgornjo. Igralci se hkrati odločite, kateri kartici želite odigrati, zato je za dobro usklajenost potrebno tudi dobro predvidevanje, kaj bodo storili drugi. Na kartici je napisana številka iniciative, ki določa, kdo gre prvi v boj. Proti pošasti se lahko borite toliko časa, dokler imate v roki kartice. Te lahko odvržete tudi v obrambi, namesto, da bi izgubili točke zdravja, ali pa zato, da uporabite predmet v okolici, npr. poberete zlatnike, ali odprete skrinjo z zakladom.

Globlje kot greste v temnico, težja je zato naloga, saj je vaša roka vedno bolj siromašna, užitek igranja pa je predvsem v drznem razporejanju svojih moči, ki temelji predvsem na intuiciji in ne toliko na premišljeni taktiki, saj je neznank preveč, da bi lahko na potezi vse preračunali. Ko opravite misijo, ste nagrajeni z novo opremo, točkami izkušenj in splošno rastjo, s tem pa ste korak bližje temu, da opravite izzive, ki si jih je zadal heroj. Ko enkrat končate vse njegove naloge, vzamete nov lik in zgodbo nadaljujete z njim.

Zakaj izbrati igro Gloomhaven?

Glavna prednost Gloomhavna je njegova obsežnost. Poleg neverjetnega števila komponent in izjemno veliko igralne plošče (ne le ene) ponuja tudi neverjetno obsežno zgodbo, ki omogoča več kot 200 ur igranja, pa verjetno še ne boste spoznali vseh elementov zgodbe (kartic). Dolžino vsakega igranja prilagodite sami, saj lahko igro zaključite po katerikoli misiji. Kljub izjemni obsežnosti komponent, je igra dovolj preprosta in intuitivna, da ne ustvarja kaosa in ostaja pregledna, ter razumljiva ves čas igranja.

Zahteva nekaj več časa za postavljanje in tudi urejanje vseh merilnikov med igro (priporočamo, da si naloge razdelite), kar je nekoliko bolj izrazito pri večjem številu igralcev, manj pa pri igranju v dvoje. Je epska fantazijska igra, ki glede na priljubljenost med igralci izstopa in to v enem najbolj prenasičenih žanrov “dungeon-crawler” iger – preprosto zato, ker jo je užitek igrati, saj ves čas odkrivate nekaj novega, pri tem pa ne potrebujete administratorja (oz. DM), poleg tega pa je način bojevanja dovolj zabaven in preprost, da spominja na ero “hack-and-slash” računalniških iger.

Avtor

isaac Childres

Število igralcev

Čas igranja

90 min

Priporočena starost

12 +

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Leto

2017

Založnik

Zahtevnost

Zahtevne igre

Mehanika

Modularna plošča, Pripovedovanje zgodb, Sodelovanje, Usklajevanje kartic v roki

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower



Gloomhaven Review - with Tom Vasel

Gloomhaven Review – with Tom Vasel



Shut Up & Sit Down



Gloomhaven - Shut Up & Sit Down Review

Gloomhaven – Shut Up & Sit Down Review


Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku