Hive

Mnogokrat nagrajeni Hive nekoliko spominja na šah brez plošče. Izjemno hitro vas bo zasvojil, saj ima preprosta pravila in je izjemno dober miselni izziv za dva igralca.

2

Število igralcev

20 min

Čas igranja

8 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

26,90 

Na zalogi

Toliko žuželk, pa tako malo prostora. Dve nasprotujoči si žuželčji ekipi sta se spopadli za mesto na mizi. Cilj je zavarovati svojo matico in obkoliti nasprotnikovo. Kdo bo bolje izkoristil sposobnosti posameznih žuželk in jih povezal v ekipo, ki deluje kot eno?

Kako se igra?

V Hive se igralca ne premikata po igralni plošči, temveč prejmeta 11 igralnih ploščic z žuželkami, ki jih lahko poljubno premikata po mizi. Vsaka žuželka ima svoj način premikanja, glavna pa je matica, ki jo morate zavarovati za vsako ceno. V trenutku, ko je povsem obkrožena in se ne more nikamor premakniti, je igra končana! Matica se lahko premika za eno mesto, mravlja se lahko premakne kamorkoli po obodu že postavljenih ploščic, kobilica lahko preskakuje druge žuželke, pajek se premika tri mesta levo ali desno, rogač pa se lahko povzpne na vrh drugih ploščic in s tem blokira njihovo premikanje (kar je še posebej uporabno na nasprotnikovi matici).

Edino pravilo, ki ga morate upoštevati pri postavljanju ploščic in premikanju je, da se morajo žuželke vedno držati v nepretrgani verigi. Zato je igra zelo taktično odprta in omogoča celo morje različnih potez.

V čem je čar?

Hive se naučite igrati v minuti, da bi postali ekspert, pa boste potrebovali veliko iger. Je zelo dobra taktična igra, ki povsem izloči element sreče in zato nekoliko spominja na šah.

Komu je namenjena?

Hive je namenjena najširšemu krogu igralcev, še posebej pa igralcem, ki so jim všeč taktične igre z branjem nasprotnika in bitko za položaj. Šahisti bodo z veseljem pozdravili Hive kot občasno dodatno zabavo in izziv. Hive je zaradi preprostih pravil in jezikovne neodvisnosti primeren tudi za otroke.

Zakaj jo imamo tako radi?

Ob vsakem igranju se še vedno naučimo nekaj novega. Na prvi pogled je igra zelo preprosta, vendar se taktična globina skriva predvsem v kombinacijah žuželk in njihovega premikanja. Tako lahko že po nekaj igranjih ugotovite, kako pripraviti teren za veliki skok kobilice – ali pa kako se zavarovati pred napadom nasprotnikovega rogača.

Dodatno lahko igro popestrite s tremi dodatnimi figuricami, ki bodo v igro vnesle nove kombinacije.

GremoŠeEno* kriterij:

Hive je igra, ki jo boste igrali lahko cele popoldneve, ali pa si boste privoščili eno hitro igro ob zajtrku pred službo. Traja le 10 minut, zato je izjemno prilagodljiva – zaradi priložene vrečke, pa jo lahko zlahka vzamete tudi na potovanja.

* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo sposobnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

 

Založnik

Leto

2001

Avtor

John Yianni

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

20 min

Priporočena starost

8 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Polaganje ploščic

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Video Thumbnail
Hive Review - Starlit Citadel Reviews Season 2

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku