Jamaica

V Jamaici se udeležite dirke z ladjami, ki jo prireja upokojeni pirat. V dirki pa ne šteje le prvo mesto, temveč tudi količina zlata, ki si ga uspete pridobiti (in ukrasti) med dirko.

39,90 

Število igralcev

2 - 6

Čas igranja

45 min

Priporočena starost

8 +

Pravila

Angleška

BoardGameGeek

Jamajka, 1675. Po dolgi karieri piratstva se kapitan Henry Morgan s svojo veščino besedičenja prebije v politični vrh in postane guverner Jamajke. Podeljena mu je naloga, da očisti Karibe vseh piratov in morskih razbojnikov in jih zapre v ječo, vendar ima Morgan drugačne načrte. Raje povabi svoje stare kolege, da se mu pridružijo v upokojitvi in skupaj uživajo sadove starih roparskih časov. Vsako leto v spomin na stare čase priredijo veliko dirko okrog otoka, na koncu katere je kapitan z največ zlata proglašen za velikega zmagovalca!

Kako se igra?

Vsak igralec ima pred sabo svojo palubo, ki je razdeljena na 5 prekatov. V roki ima tri kartice, s katerimi lahko napolni prekate s hrano, smodnikom in zlatom (surovine, ki jih med igro nujno potrebuje) ali pa premika svojo ladjo naprej in nazaj po dirkalni poti okrog otoka. Na vsaki kartici, ki jo ima igralec v roki sta dva znaka – levi je dnevni, desni nočni.  Vsako potezo je eden od igralcev »kapitan« in ta najprej vrže dve kocki, nato pa določi, katera bo pripadala dnevni in katera nočni fazi. Igralec se glede na postavitev kock odloči, katere dobrine bo prejel oz. katere premike bo izvedel. Igralec mora za vsako polje, na katerem pristane, plačati ustrezno pristojbino – če se nahaja na odprtem morju v obliki hrane za mornarje, v pristanišču pa zlatnike. Če se dva igralca srečata na istem polju, se zgodi spopad z metanjem kock in zmagovalec poražencu ukrade vso blago iz enega od prekatov, ali pa celo posebne kartice, ki prinašajo dodatne sposobnosti.  Igra se konča, ko eden od tekmovalcev prečka ciljno črto, vendar pa ni nujno, da je ta pirat tudi zmagovalec, prejel bo le dodaten bonus v obliki zlata. Šteje le to, kdo je na koncu najbogatejši!

V čem je čar?

Jamaica je edinstvena dirka, v kateri boste sicer poskušali čim hitreje končati, vendar pa se vam bo pogosto splačalo iti tudi nazaj – morda boste poskusili oropati bogatega nasprotnika ali pa boste želeli pobrati zaklad, skrit v zakotnih špiljah na robu zemljevida. Spopadov s soigralci si boste včasih želeli, včasih pa boste bežali kar vas bodo nesla vesla!

Komu je namenjena?

Jamaica je enostavna in napeta igra za družine in za večje skupine. Najboljša bo s štirimi igralci ali več.

Zakaj jo imamo tako radi?

Pravila so razložena tako privlačno in enostavno – s pomočjo zemljevida, ki vodi do zaklada, da boste igro osvojili takoj. Poleg tega je izjemno barvita in lepo narisana, pravi očesni cukrček.

GremoŠeEno* kriterij:

Kot se za družinsko igro spodobi, Jamaica traja približno 45 do 75 minut, odvisno od tega s koliko igralci jo igrate in ali pustite enemu od tekmovalcev, da vam pobegne. Odlična glavna igra večera – sploh, ko imate obiske in nekaj ruma v kredenci.

* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo sposobnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

Založnik

Leto

2007

Avtor

Bruno Cathala

Število igralcev

Čas igranja

45 min

Priporočena starost

8 +

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Metanje kock, Sočasno izbiranje akcij, Usklajevanje kartic v roki

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Rails of New England Review - with Tom Vasel
Rails of New England Review - with Tom Vasel


Game Boy Geek

Jamaica Review - with the Game Boy Geek
Jamaica Review - with the Game Boy Geek

Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Jamaica”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku