Jaws

Jaws je igra, narejena po istoimenski Spielbergovi klasiki iz leta 1975, v slovenščini bolj poznani kot Žrelo. Eden od igralcev bo igral hudo lačnega ljudožerskega morskega psa, ostali pa junake, ki ga bodo skušali poraziti.

2 - 4

Število igralcev

60 min

Predviden čas igranja

12 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

39,90 

Na zalogi

Za koliko igralcev: 2-4
Koliko časa: 1 ura
Zahtevnost: 2,5/5

Eden izmed igralcev bo stopil v kožo morskega psa, ki si krajša čas z glodanjem ljudi, napihljivih blazin in bark. Ostali igralci pa bodo prevzeli vloge junakov Brodyja, Quinta in Hooperja, ki bodo morski golazni skušali preprečiti malicanje.

Jaws je igra v dveh dejanjih. Prvo dejanje se odvija na otoku Amity, kjer bo morski pes s skritimi premiki skušal pojesti čim več plavalcev. Ostali igralci bodo skušali ugotoviti, kje se trenutno skriva, in obenem rešiti čim več ljudi. Vsak od junakov ima svoje lastnosti, zato je igranje vsake od vlog svojevrstna izkušnja, ki po trebuje povsem svojo strategijo. Prvi del igre se konča, ko morski pes poje dovolj nič hudega slutečih dopustnikov, ali pa junaki nanj privežejo dva soda.

Takrat se določi, kakšen štart bodo igralci imeli v drugem dejanju, ki se igra na drugi strani igralne plošče. Več, kot je morski pes pojedel plavalcev, močnejši bo in obratno. Drugo dejanje so dogaja na barki Orca, kjer Quint, Hooper in Brody skušajo ubiti morskega psa, on pa seveda njih. Ob tem grizlja tudi barko. Vsako rundo bo imel morski pes na voljo tri različne lokacije za napad, eno od njih si bo skrivoma izbral, nato pa bodo ostali igralci skušali dognati, kje so bo pojavil in mu tam nastaviti past. Boj poteka z metanjem kock in igranjem akcijskih kart. Morski pes zmaga, če požre vse junake in/ali barko, ostali igralci pa zmagajo, če ugonobijo morskega psa.

Priporočamo: Ta igra je obvezen nakup za vse zveste privržence Spielbergove klasike. Med igranjem nas spremlja podoben občutek, kot pri Scotland Yard in podobnih igrah, kjer se eden od igralcev skriva, vendar Jaws ponuja bolj razgibano doživetje.

Založnik

Leto

2019

Avtor

Prospero Hall

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Priporočena starost

12 +

Čas igranja

60 min

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Različne moči igralcev, Secret Unit Deployment

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail

Jaws Review with Sam Healey

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku