Lords of Waterdeep

Lords of Waterdeep je strateška igra, umeščena v svet Dungeons & Dragons, v kateri prevzamete vlogo skrivnih vladarjev mesta. S pomočjo svojih agentov opravljate različne misije, ki vam prinašajo nagrade, poleg tega zbirate denar, gradite hiše in spletkarite. Čudovito izdelana igra s preprostimi pravili.

46,90 

Število igralcev

2 - 5

Čas igranja

60 min

Priporočena starost

10 +

Pravila

Angleška

BoardGameGeek
Šifra: BGLORWAT Kategorija:

Ob pričetku igre prejmete svojo domačo hišo z agenti, ki so vaša podaljšana roka v mestu Waterdeep. Ste gospodar, ki ima svoja pričakovanja, dosežete pa jih s pošiljanjem agentov na različne lokacije. Z njimi lahko zakorakate na poljane zmagoslavja, stražni stolp, ali v taverno pri Zelenem levu – povsod naletite na pomagače, ki jih potrebujete za opravljanje misij. V gradu Waterdeep si priborite pravico, da ste naslednjo potezo začetni igralec, v Aurorini zastavljalnici pa prejmete denar. Svojim soigralcem jo lahko tudi dodobra zagodete z obiskom pristanišča, kjer odigrate kartice intrige. Tako jim lahko podtaknete misije, ki jih morajo nujno opraviti pred vsemi ostalimi, kar močno upočasni njihov razvoj. Ko enkrat pošljete svoje agente na polje, tja ne more stopiti nihče več.

Najpomembnejši polji v mestu sta gradbena loža in gostišče Cliffwatch. V loži gradite nove prostore, na katere pošiljate svoje agente in ki prinesejo vsakič, ko so aktivirane, še dodaten bonus graditelju. V gostišču opravljate misije, ki vam prinašajo točke prestiža, s katerimi na koncu igre zmagate. Misije izbirajte pazljivo, saj je od kartice, ki ste jo izbrali na začetku igre odvisno, kakšna je vaša usmeritev in kakšen Lord želite postati. Igralec, ki ima na koncu največ točk, pridobljenih z uspešnimi misijami, je okronan za gospodarja Waterdeepa.

Odlična igra z vrhunskimi komponentami, pri kateri se zlahka vživite v mestno življenje v fiktivnem okolju, polnem neustrašnih vitezov, zvedavih raziskovalcev in premetenih spletkarjev. Odlična je tudi v dvoje!

Priporočamo razširitev Scoundrels of Skullport, ki doda nove drzne misije – zahtevajo veliko avanturistov, a prinesejo veliko več denarja. Drugi igralni modul prinaša korupcijo, ki ob koncu igre jemlje dragocene točke zmage.

 

 

Leto

2012

Založnik

Avtor

Peter Lee

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Priporočena starost

10 +

Čas igranja

60 min

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Postavljanje delavcev, Zbiranje setov

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Lords of Waterdeep Review
Lords of Waterdeep Review


Rahdo Runs Through

Lords of Waterdeep Rundown
Lords of Waterdeep Rundown


Drive Thru Review

Lords of Waterdeep Review
Lords of Waterdeep Review


Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku