Mascarade

V Mascarade si lahko v eni potezi tat, v drugi pa že kralj! S spretnim menjavanjem mask na dvornem plesu zakrivaš svojo pravo identiteto, soigralci pa te lahko kadarkoli izzovejo in razkrijejo, kdo si v resnici. V zmešnjavi karnevalskih mask boste identitete menjavali tako pogosto, da boste velikokrat pozabili, kdo sploh ste. Enostavna igra, ki jo lahko igra do 13 igralcev hkrati!

2 - 13

Število igralcev

30 min

Čas igranja

8 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

19,90 

Ni na zalogi

Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Šifra: BGMAS Kategorija:

Na dvornem plesu so se zbrali meščani vseh slojev, kralj pa je razpisal bogato nagrado za tistega, ki se bo uspel najbolje skriti v divjem plesu mask. Z vsako masko, ki si jo boš nadel, boš prejel tudi ustrezen status in ugodnosti, vendar naj te novo pridobljene moči ne zavedejo, saj lahko hitro pozabiš, kdo si bil, ko si prišel na ples …

Kako se igra?

Vsi igralci začnejo enakovredno, s 6 kovanci pred sabo. Prvi igralec, ki bo zbral 13 kovancev, bo zmagovalec, vendar pa lahko denar med plesom tudi izgubljate. Na začetku igre vsak igralec prejme svojo vlogo, ki si jo lahko ogleda za par sekund, nato pa jo odloži predse z obrazom navzdol. Na svoji potezi lahko igralec stori eno izmed treh dejanj. Prva je, da oznani kdo je – in s tem odigra akcijo vloge (npr. vzame 3 kovance iz zakladnice, ukrade denar nekomu drugemu, zamenja kartice z nekom, itd.). Druga možnost, ki jo ima igralec, je ta, da zamenja kartice z nekom drugim. S tem lahko povzroči pravo zmešnjavo vlog, saj igralca ne smeta pogledati novo pridobljene kartice. Za to je treba namreč izkoristiti tretjo možnost poteze, s katero igralec pogleda svojo kartico (vendar s tem zapravi potezo). Prav zato boste pogosto premamljeni, da blefirate, kdo ste, saj nihče od igralcev ne bo zares dobro vedel, kje se skrivajo prave vloge in kdo se le pretvarja.

Na dvornem plesu so se zbrali meščani vseh slojev, kralj pa je razpisal bogato nagrado za tistega, ki se bo uspel najbolje skriti v divjem plesu mask. Z vsako masko, ki si jo boš nadel, boš prejel tudi ustrezen status in ugodnosti, vendar naj te novo pridobljene moči ne zavedejo, saj lahko hitro pozabiš, kdo si bil, ko si prišel na ples …

V čem je čar?                                                             

Mascarade je igra, kjer se vam bo ob pogostem menjanju vlog zdelo, kot da plešete vražji valček, poln vljudnostnih priklonov in nasmeškov, ki so tam zgolj zato, da zakrijejo laži.

Komu je namenjena?

Mascarade je igra blefiranja za večje skupine, ki iščejo preprosto in hitro igro, ki jo boste lahko vzeli iz škatle in takoj igrali. Igra jo lahko od 2-13 igralcev, vendar priporočamo, da jo igrajo vsaj štirje igralci.

Zakaj jo imamo tako radi?

Zaradi premišljenih (in lepo ilustriranih) vlog je vsaka igra nekoliko drugačna, saj bo vsaka igra sestavljena iz novega seta kartic. Med vlogami naštejmo nekaj naših najljubših:

 • Tat, ki ukrade obema sosedoma po en kovanec.
 • Čarovnica, ki zamenja vse svoje premoženje z najbogatejšim igralcem.
 • Inkvizitor, ki pokaže na igralca, ta pa mora po resnici povedat, kdo je, sicer mora inkvizitorju plačati 4 zlatnike.
 • Goljuf, ki zmaga, ko ima 10 zlatnikov.

Za dodatne vloge priporočamo tudi razširitev Mascarade: Expansion, v kateri najdete nekaj zares odbitih vlog:

 • Berač, ki gre po vrsti v krogu, in prejme od vsakega bogatejšega igralca en kovanec.
 • Hazarder, ki v roko vzame 1-3 kovance iz banke in prosi enega od soigralcev, naj ugiba, koliko kovancev ima v roki. Če igralec zadane, so kovanci njegovi, sicer pa jih obdrži hazarder.
 • Kurtizana, ki se razkrije igralcu na desni – če je njegov lik moški, potem ji mora plačati 3 kovance.

GremoŠeEno* kriterij:

Ena igra traja okrog 15 minut, seveda pa jih boste želeli odigrati več zapored, sploh ob mizi z 13 igralci, saj bo vsak želel zmagati, poleg tega pa boste želeli preizkusiti čim več različnih vlog.

* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo lastnost, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”          

Založnik

Leto

2013

Avtor

Bruno Faidutti

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

30 min

Priporočena starost

8 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Blefiranje, Različne moči igralcev, Uporaba spomina

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Starlit Citadel

Video Thumbnail
Mascarade Review - Starlit Citadel Reviews Season 2


Game Boy Geek

Video Thumbnail
Mascarade Review - with the Game Boy Geek


Shut Up & Sit DownMnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Mascarade”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

 • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
 • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
 • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
 • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani. Osebni prevzemi so v času veljavnosti protikoronskih ukrepov možni od ponedeljka do petka med 10:00 in 18:00.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku