Patchwork (slovenska izdaja)

Patchwork je zabavna igra, v kateri dva igralca tekmujeta v šivanju prešite tkanine iz različnih koščkov blaga, ki so jima na voljo.

23,90 

Ni na zalogi

Izdelka žal ni na zalogi. Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Toliko koščkov blaga in usnja leži naokrog po tleh – čas je da ustvariš čudovito prešito odejo iz njih. To seveda zahteva ustrezen trud in čas, poleg tega pa boš potreboval veliko zalogo gumbov. Igralec, ki uspe izbrati najboljše koščke in jih najbolje vplesti v svojo prešito odejo, bo zmagovalec!

Kako se igra?

Vsak igralec začne s ploščo velikosti 9×9 kvadratov, ki predstavlja njegovo šivalno površino. Na začetku igre nima nobenega koščka blaga, le 5 gumbov, ki jih potrebuje za plačilo koščkov, ki jih bo izbiral iz sredine mize. Te so razporejeni v krogu, poleg najmanjšega koščka pa je postavljen leseni možiček, ki označuje, katere tkanine lahko igralec vzame na potezi. Omejen je namreč le na prve tri tkanine, ki se nahajajo levo od možička in ko vzame eno od njih, se možiček prestavi na njeno mesto in tako ima naslednji igralec na voljo tri nove tkanine. Ko igralec vzame tkanino jo poskuša čimbolj smiselno vplesti v svojo tkanino, tako da pri tem pušča čim manj praznih prostorov.

Poleg gumbov igralec za koščke tkanine plačuje tudi s časom, ki ga predstavlja spiralna plošča. Za vsako potezo se premakne ustrezno število polj – kot piše na tkanini. Posebnost je ta, da je vedno na vrsti tisti igralec, ki zaostaja za drugim, torej tisti, ki ima na voljo več časa. Zato se boste pogosto spraševali ali je bolje z mize pograbiti več malih (cenejših) koščkov ali enega velikega. Poleg tega so na nekaterih koščkih narisani gumbi, kar je pomembno zato, ker vam to prinaša stalen tok denarja (gumbov), potrebnih za nadaljnje nakupe. Ko oba igralca prideta na zadnje polje spirale, se igra konča.

V čem je čar?

Patchwork je fantastična in zelo preprosta igra upravljanja s časom, prav tako pa tudi preizkuša vašo spretnost prostorskega umeščanja, ki spominja na igri Tetris in Katamino. Pravzaprav gre za dve igri v enem, ki se čudovito povežeta. Ob prvih igranjih boste pozorni le na naslednjo potezo, kasneje pa boste mojstrsko načrtovali svoje poteze vnaprej in pri tem ves čas premlevali, kaj bo storil vaš nasprotnik.

Komu je namenjena?

Igra je zelo preprosta, ravno prav miselna in zato primerna za najširši krog igralcev, ki si želijo dobre zabave za dva igralca. Eno naših najtoplejših priporočil – obvezna igra za domačo kolekcijo.

Zakaj jo imamo tako radi?

Zaradi čudovite tabele s časom, zaradi katerega si boste ves čas postavljali vprašanja, ali je bolje kupovati drage koščke ali več malih. Prav tako boste zelo pozorni na timing svojih odločitev, sploh takrat, ko bo obema igralcema prišel prav isti košček, ali pa boste igralca poskušali prehiteti zaradi bonusov, ki so posejani po plošči (male krpice, velike 1×1, s katerimi lahko zelo učinkovito zapolnite nadležne luknje). Čudovita igra, ki se je naučimo v petih minutah in je polna najrazličnejših malih dilemic. Obenem zaradi tematike ne deluje kot abstraktna igra, ampak smo na koncu igre res lahko ponosni na svojo kodrlajsasto odejico!

GremoŠeEno* kriterij:

Ena igra Patchworka traja približno 30 minut. Je igra, ki jo boste igrali zelo pogosto – obljubimo. Mi smo bili nad njo tako navdušeni, da smo v prvih treh dneh odigrali približno 15 iger.

* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo sposobnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

Založnik

Leto

2014

Avtor

Uwe Rosenberg

Pravila

Slovenska

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

20 min

Priporočena starost

8 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Polaganje ploščic

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/patchwork-navodila.pdf

Dice Tower



Patchwork Review - with Tom Vasel

Patchwork Review – with Tom Vasel



Rahdo Runs Through



Patchwork Gameplay Runthrough

Patchwork Gameplay Runthrough


Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Patchwork (slovenska izdaja)”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku