Red7

Red 7 je igra s kartami, v kateri morate igrati najvišjo kombinacijo vsakič, ko ste na potezi, sicer izgubite igro.

2 - 4

Število igralcev

10 min

Čas igranja

9 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

12,90 

Na zalogi

Šifra: BGRED7 Kategorija: Oznake: , ,

Pravila rdeče barve so preprosta: karta z najvišjo številko zmaga. Toda rdeča je le ena izmed barv v kupu! Zamenjaj barvo in spremeni pravila po svoje, da se rešiš poraza.

Kako se igra?

Igralci začnejo s sedmimi karticami v roki, na sredini mizi pa je kartica, ki določa glavno pravilo igre, npr. zmaga najvišja številka. Cilj igre je, da igralec na koncu poteze ne izgubi igre, glede na pravilo, ki je trenutno na mizi. Zato ima dve izbiri. Lahko igra kartico predse in s tem ustvarja svojo zmagovalno kombinacijo ali pa položi karto na sredo mize in s tem spremeni glavno pravilo igre. Med možnimi pravili so: zmaga najvišja kartica, zmaga tisti igralec, ki ima pred sabo največ lihih števil, zmaga igralec, ki ima pred sabo največ kartic z isto številko, zmaga igralec, ki ima pred sabo največ številk po vrsti, itd…Na potezi igra dve kartici in za obe se lahko poljubno odloči, katero akcijo od dveh bo izbral. Če je igralec po koncu svoje poteze »zmagovalec«, se igra nadaljuje – vse dokler eden od igralcev ne more izpolniti pogojev in izpade iz runde.

V čem je čar?

Red 7 je s svojo preprostostjo navdušila svet igralcev družabnih iger in takoj postala ena najbolj priljubljenih hitrih iger s kartami. Kljub temu, da jo sestavlja le 49 preprostih kartic in da so pravila izjemno preprosta, ima presenetljivo taktično globino.

Komu je namenjena?

Red 7 lahko igrajo tako otroci, kot starejši, zaradi preprostih pravil je dostopna vsem. Je odlična spremljevalka iger kot so Dobble in Jungle Speed in bolj sveža kot klasična Enka.

Zakaj jo imamo tako radi?

Poleg čisto osnovnih pravil, so priložena še pravila za nekoliko bolj napredno in taktično še bolj poglobljeno igranje, s katerimi igra postane nekoliko manj odvisna od sreče in je treba še bolj skrbno načrtovati, katere kartice odložiti predse in katere uporabiti za spremembo pravila.

GremoŠeEno* kriterij:

Ena igra traja okrog 5-10 minut in jo lahko odigrate kot ogrevanje pred večjo igro, ali pa jo igrate cel večer, s točkovanjem na listke, podobno kot tarok.

* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo sposobnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

Založnik

Leto

2014

Avtor

Carl Chudyk, Chris Cieslik

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

10 min

Priporočena starost

9 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Izpadanje igralcev, Usklajevanje kartic v roki, Zbiranje setov

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/red7-navodila.pdf

Dice Tower

Video Thumbnail

Red7 Review – with Tom Vasel


Board Game Brawl

Video Thumbnail

Red7 final review – Board Game Brawl

Game Boy Geek

Video Thumbnail

Red7 Review – with the Game Boy Geek


Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sob 10:00 – 14:00