Sherlock Holmes Consulting Detective: The Thames Murders & Other Cases

V igri Sherlock Holmes Consulting Detective boste soočeni z različnimi skrivnostnimi primeri, ki jih boste morali raziskati in rešiti. Proces pa ne bo lahek, saj boste morali potovati po viktorijanski Londonu, zasliševati osumljence ter podrobno spremljati lokalne časopise, saj se v njih skriva mnogo namigov.

1 - 8

Število igralcev

90 min

Čas igranja

10 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

42,90 

Na zalogi

Šifra: BGSHEHOL Kategoriji: , Oznaka:

V igri Sherlock Holmes Consulting Detective ste soočeni z različnimi skrivnostnimi primeri, ki jih morate raziskati in rešiti. V vlogi detektiva potujete po viktorijanskem Londonu, zaslišujete osumljence, ter podrobno spremljate lokalne časopise, saj se v njih skriva mnogo namigov. Ob pričetku igre izberete enega izmed desetih scenarijev, ki vam ponudi nekaj možnih izhodišč za raziskovanje. Igralci izberete eno izmed sledi in se podate za njo. To storite tako, da na zemljevidu obiščete lokacijo, do katere vodi namig, nato pa v priloženi knjižici preverite, kaj se tam zgodi. Gre za zelo podroben zemljevid Londona, s stotino različnih lokacij, tako da so igre zelo odprte in veliko je prepuščenega vam samim. Namige iščete skozi pogovore z različnimi osebami, v priloženih časopisih in na slikah. Ob koncu igre zberete vse osumljence in podate svojo rešitev, tako da odgovorite na nekaj vprašanj. Nato pa v sobo vstopi Sherlock in pove, kako je bilo v resnici. Svojo zgodbo primerjate z njegovo, jo točkujete in ugotovite, ali ste presegli detektivskega mojstra.

Sherlock Holmes je odlična dedukcijska igra z napetim vzdušjem, v katerem se vam bo na trenutke zdelo, kot da iščete šivanko v kopici sena, nato pa sledi preblisk in v hipu ste nekaj korakov bližje razrešitvi.  Prava izbira za vse ljubitelje velikih raziskovalcev kot so Poirot, Mrs Marple, Jessice Fletcher in markantnega gospoda z naslovnice igre.

Priporočamo, da si ogledate še razširitve za igro, saj vsaka vsebuje 10 novih scenarijev, igrate pa jih lahko tudi samostojno, brez osnovne igre. Vsaka ponuja nekoliko drugačno tematsko izkušnjo.

Založnik

Leto

2017

Avtor

Gary Grady

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

90 min

Priporočena starost

10 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Pripovedovanje zgodb, Sodelovanje

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Game Boy Geek

Video Thumbnail

Sherlock Holmes Consulting Detective Review – with the Game Boy Geek

 

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku