Spirit Island

Spirit Island je sodelovalna igra z odličnim, dodelanim načinom igranja. V njej prevzamete nadzor nad različnimi bitji, ki upravljajo z naravnimi silami na rajskem otoku, vaša naloga pa je, da preženete vse kolonialiste, ki si skušajo otok prisvojiti.

84,90 

Število igralcev

1 - 4

Čas igranja

90 min

Priporočena starost

13 +

Pravila

Angleška

BoardGameGeek
Šifra: BGSPIISL Kategorija: Oznaki: ,

Spirit Island je sodelovalna igra, v kateri prevzamete nadzor nad bitji, ki upravljajo z naravnimi silami na rajskem otoku. Ker je otok tako lep, ga ves čas poskušajo osvojiti različni kolonialisti, ki pljujejo mimo (Britanci, Švedi, Prusi, itd.). Vaša naloga je, da obranite staroselce in zavarujete pristnost otoka, tako da s silami narave rušite mesta, ki jih postavijo prišleki. Vaše moči bodo v igri postajale vedno bolj silne, ključno pa je, da ves čas sejete strah v kosti kolonialistov – več mest, ko podrete, bolj se bodo osvajalci bali vašega otoka in lažje se jim boste zoperstavili. Pri obrambi uporabljate kartice pojavov, kot so tajfuni, lakota v džungli, potresi, nevihte, pa tudi razne dobrote, ki pomagajo staroselcem, oni pa vas v zameno častijo in s tem delajo močnejše. Toda obnašanje staroselcev je tudi nekoliko nepredvidljivo in ni nujno, da bodo vedno storili tisto, kar ste pričakovali. ..

Igrate lahko z enim izmed izvirno poimenovanih bitij, kot npr. Oceanov lačni objem, Deroča reka v odsevu sonca, Vitalna moč zemlje, Prinašalec sanj in mor, Bliskoviti udar strele, Sence valovijo kot plameni, itd. Vsaka kombinacija bitij, ki jih igralci izberete, zagotavlja drugačno igro in zahteva drugačen taktičen pristop, prav tako morate taktiko prilagoditi izboru kolonialistov (naroda, ki vas napada).

Igranje poteka na zemljevidu, po katerem se kolonialisti širijo približno tako, kot bi od njih pričakovali – najprej pristanejo in raziščejo zemljo, v naslednji potezi postavijo vasice in mesta, kasneje pa začnejo s plenjenjem naravnih lepot otoka in napadajo staroselce. Proti njim se branite z igranjem kombinacije kartic moči, nekatere od njih delujejo tudi tako, da staroselcem podelite nadnaravne sposobnosti, ki jim pomagajo v boju. Ker je na začetku vaš vpliv precej omejen in vaše sposobnosti precej uboge, morate ves čas postajati močnejši in širiti svoj vpliv po vedno večjem delu zemljevida, ter pridobivati nove častilce. Tudi napadi kolonialistov so vedno močnejši in vedno bolj pogosti, zato ima igra lep lok stopnjevanja napetosti, vam pa v zaključku pomaga, da strah, ki ga sejete med osvajalce, narašča z vsako podrto naselbino. Za zmago morate podreti vsa njihova mesta ali pa jih prestrašiti do te mere, da si ne bodo več upali stopiti na otok. Igro izgubite, ko eden od igralcev s svojim bitjem izgubi vso svojo moč, ko otok postane preveč umazan od vpliva kolonialistov ali ko zmanjka kartic v kupčku osvajalcev.

Igra ponuja izjemen preplet različnih igralnih komponent (od bitke za ozemlje, do igranja kartic moči in uporabe posebnih sposobnosti bitij), s tem pa spada med kompleksnejše in bolj zahtevne sodelovalne družabne igre. Priporočamo jo igralcem, ki imajo nekoliko več potrpljenja za učenje pravil, te pa bodo nagrajeni z eno najboljših sodelovalnih izkušenj vseh časov, ki jo dodatno okrona izjemna grafična podoba in fantastična, izvirna tematika.

Založnik

Leto

2018

Avtor

R. Eric Reuss

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

90 min

Priporočena starost

13 +

Zahtevnost

Zahtevne igre

Mehanika

Izbiranje kartic, Modularna plošča, Različne moči igralcev, Sočasno izbiranje akcij, Sodelovanje

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower



Miami Dice: Spirit Island

Miami Dice: Spirit Island


Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Spirit Island”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku