Targi

Targi je strateška igra za dva igralca, ki upravljata vsak svoje konkurenčno trgovsko nomadsko pleme.

2

Število igralcev

60 min

Predviden čas igranja

12 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

24,90 

Na zalogi

Za koliko igralcev: 2
Koliko časa: 1 ura
Zahtevnost: 2/5

V puščavi se sem ter tja najde kaj popra, soli in datljev, bolj ali manj pa predvsem pesek. S trgovanjem prej omenjenih surovin (peska tako ali tako nihče noče) si nomadi zagotovimo preživetje. A glej ga, zlomka, ko je na naš teren prilezlo še eno nomadsko pleme! Fej jih bodi. Pokazati jim moramo, kdo je gospodar naših sipin!

Targi je izvrstna, izjemno lepo domišljena strateška igra za dva igralca. V osnovi je “worker placement” igra (na polja postavljamo svoje delavce, ki polje blokirajo delavcem ostalih igralcev), le da se tu malce igramo še z geometrijo. Igralno polje sestavimo s ploščicami v mreži 5×5. Obod je vedno enak in tja postavljamo svoje delavce (vsak igralec 3), sredina pa se venomer spreminja. Delavce postavimo tako v vrstice kot stolpce, izvedemo pa tudi akcijo, kjer se stolpec in vrstica križata. Če smo denimo postavili delavce v stolpec B, stolpec C in vrstico 3, bomo izvedli tudi akciji B3 in C3. Pri tem ne smemo nikoli postaviti delavca v stolpec ali vrstico, kjer se že nahaja nasprotnikov delavec.

V tej izjemno napeti igri šteje vsaka napaka, za nameček pa konkretno ponagaja še roparski nepridiprav, ki se sprehaja po obodu ozemlja.

Priporočamo: Targi je ena najboljših iger za dva igralca (Santorini, 7 Wonders Duel, Patchwork…), obenem pa tudi ena boljših worker placement iger (Viticulture, Lords of Waterdeep, Paladins of the West Kingdom…). Priporočamo vsem zagrizenim strategom!

Založnik

Leto

2018

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

60 min

Priporočena starost

12 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail

Targi Review – with Zee Garcia

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku