The Grizzled

The Grizzled je sodelovalna igra, ki se odvija v strelskih jarkih prve svetovne vojne. Skupaj s prijatelji ste ujeti in morate s pametnim igranjem kartic najti način, da premagate tegobe spopada. Bo prijateljstvo premagalo vojno?

24,90 

Ni na zalogi

Izdelka žal ni na zalogi. Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Šifra: BGGRI Kategorija: Oznake: , ,

V The Grizzled ste s prijatelji ujeti v jarkih na fronti med 1. svetovno vojno, igralci pa izgubite ali zmagate skupaj. The Grizzled odlikuje odličen sistem igranja, pri katerem je v vsakem krogu drug igralec vodja. Vodja določi, koliko kart iz kupa smrti prejme vsak igralec. Več kot jih razdeli, več tvega, saj ob koncu kroga iz kupa za vlečenje preložite toliko kartic, kot vam jih je ostali v roki, na kup smrti. Cilj igre je, da se znebimo kartic iz roke in vseh kartic iz kupa smrti, preden zmanjka kartic v kupu za vlečenje. Na karticah so nevarnosti, ki ogrožajo vojake v jarkih (npr. topovski izstrelki in vremenske razmere) in prav v tem je težava, saj v vsakem krogu lahko na mizi zberemo le dva simbola enake vrste, potem pa moramo en za drugim odstopiti, saj bi tretji enak simbol pomenil smrt. V igro je vmešana tudi posebna vrsta kartic travm in ran, ki igralcem prinese razne omejitve – npr. da morajo nujno igrati vse kartice iz roke, tudi, če to pomeni smrt ali pa, da morajo biti tiho in ne smejo govoriti z drugimi igralci, kar oteži dogovarjanje. Toda, tudi vojaki imate svoje načine, kako premagati tegobe vojne – s prijateljstvom! Ob koncu vsakega kroga si namreč podelite žetone s kavo – igralec, ki jih zbere največ, lahko odstrani dve od svojih kartic z ranami (in postane spet “normalen”). Vsak igralec, ki je že bil vodja, lahko podeli tudi govor – s tem pa izbere tip simbola, npr. “dež”, ki ga vsi igralci vržejo iz roke. Zelo koristna moč, sploh proti koncu igre! Vsak igralec ima v žepu tudi štiriperesno deteljico, s katero lahko kadarkoli na svoji potezi izloči eno karto iz igre.

Grizzled je odlična sodelovalna igra s kartami, ki jo priporočamo vsem vrstam igralcem – ni pa lahka! Je zelo dober izziv in kar precej se morate potruditi, preden dosežete prvo zmago. Toda kljub mnogim porazom, ki smo jih doživeli ob igranju, ostaja ena naših najljubših iger, saj sodelovalni element zares dobro pride do izraza. Tudi, če vas vojna tepe na vsakem koraku, veste, da ste tam ob podpori dobrih prijateljev, ki vam bodo pomagali.

Za The Grizzled priporočamo tudi dodatek “At Your Orders!” – tako začetnikom, kot tudi izkušenim igralcem, saj ponuja nove načine igranja s katerimi lahko igro povsem prilagodite svojim izkušnjam in številu igralcev (solo način in igranje v dvoje).

Avtor

Fabien Riffaud, Juan Rodriguez

Število igralcev

Čas igranja

30 min

Priporočena starost

10 +

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Leto

2015

Založnik

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Sodelovanje

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Video navodila

The Grizzled - How To Play
The Grizzled - How To Play

Pdf navodila

https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/the-grizzled-navodila.pdf

Dice Tower

The Grizzled review - with Zee Garcia
The Grizzled review - with Zee Garcia


Drive Thru Review

The Grizzled Review
The Grizzled Review

Game Boy Geek

The Grizzled Review with the Game Boy Geek
The Grizzled Review with the Game Boy Geek


Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku