Twilight Struggle: Deluxe edition

Twilight Struggle je izjemno dodelana simulacija političnega boja med dvema igralcema, ki se odvija v obdobju hladne vojne od leta 1945 do 1989.  Izbirate lahko med vodenjem Sovjetske zveze ali ZDA, vendar bodite pozorni s svojimi manipulacijami, saj se lahko DEFCON kadarkoli spusti na prvo stopnjo …

74,90 

Število igralcev

2

Čas igranja

180 min

Priporočena starost

14 +

Pravila

Angleška

BoardGameGeek

Piše se leto 1945 in Hitlerjev vojni aparat je poražen, najbolj uničujoča orožja na Zemlji pa so nadvladala širjenje japonskega imperija v grozljivi nevihti ognja. Na tronu moči, ki so si ga nekoč delile mnoge sile, sta zdaj ostali le dve. Svet ima le nekaj mesecev časa, da si oddahne pred izbruhom nove globalne grožnje. Igra, ki ni le to, temveč je tudi poučna pridiga o svetu, v katerem je iskanje ravnovesja tako zanemarjeno, da postane pomembno šele, ko postane vprašanje preživetja.

Kako se igra?

Osrčje »Obračuna v somraku« predstavljajo kartice dogodkov, ki zelo natančno opišejo ključne zgodovinske trenutke, pomembne za razvoj hladne vojne. Vsak igralec jih ima v roki 7, izbira pa lahko, ali jih bo odigral kot dejanski dogodek ali kot karto politične manipulacije, s katero bo poskušal prevzeti nadzor nad posameznimi državami, s tem pa tudi nad celotnimi kontinenti. Vendar bo vojaške udare lahko spočel le, ko bo stopnja DEFCON lestvice dovolj varna – v Evropi bodo prevrati nemogoči že ob 4. stopnji, medtem, ko je v Afriki in Južni Ameriki dovoljeno marsikaj hujšega. Igra poteka na svetovnem zemljevidu. Ob vsem tem bo potekala še vesoljska dirka, prek katere lahko porazite nasprotnika z izjemnim prispevkom človeštvu.

V čem je čar?

Twilight Struggle na izjemen način poustvari ozračje težkih odločitev, taktičnih premikov in stalne grožnje. Ni ga igralca, ki bi to igro zapustil brez občutka izjemne odgovornosti.

Komu je namenjena?

Igra glede na pravila ni tako zelo kompleksna, tako da jo lahko igrajo tudi srednje izkušeni igralci. Oboževali jo bodo igralci, ki jih zanimata zgodovina, geografija, družba in podobno – sploh prvo igranje je podobno gledanju dokumentarnega filma.

Zakaj jo imamo tako radi?

Kartice dogodkov so dovolj podrobne, da se iz njih marsičesa naučimo. Med bolj znanimi so npr. Arabsko-Izraelski konflikt med leti 1948 in 1967, Vietnamska vojna in ameriško mirovniško gibanje, olimpijske igre (z možnostjo bojkota), kubanska nuklearna kriza, in druge; med manj znanimi pa npr. abdikcija Romunije, formosanska resolucija, iranska kriza s talci …

GremoŠeEno* kriterij:

Povprečna igra Twilight Struggle traja 3 ure, ob prvem igranju še kakšno uro dlje. Vendar se bo igranje, ko se boste dodobra spoznali s karticami, skrajšalo in postalo zelo tekoče – število akcij in odločitev na potezi je namreč majhno. Dveh zapored sicer ne boste odigrali, vendar pa gre za eno najbolj cenjenih strategij političnega boja in obenem tudi dolgo časa najbolje ocenjeno igro po mnenju uporabnikov največje svetovne strani za namizne igre, BoardGameGeek.

* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo sposobnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

Založnik

Leto

2005

Avtor

Ananda Gupta

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

180 min

Priporočena starost

14 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Metanje kock, Usklajevanje kartic v roki, Zasedanje ozemlja

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Every Game is Awesome 16: Twilight Struggle
Every Game is Awesome 16: Twilight Struggle


Starlit Citadel

Twilight Struggle Review - Starlit Citadel Reviews Season 1
Twilight Struggle Review - Starlit Citadel Reviews Season 1


Run Thru Review

Twilight Struggle Collector's Edition Micro Review
Twilight Struggle Collector's Edition Micro Review


Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Twilight Struggle: Deluxe edition”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku