Darila za mlajše otroke (3 – 5 let)

V naši trgovini iger in igrač so na voljo številni zanimivi, poučni in zabavni artikli, ki so namejeni najmlajšim otrokom. Pri naboru iger in igrač za najmlajše smo še posebej pozorni na kakovost in varnost pri uporabi, saj vemo, da malčki pri igranju elemente večkrat tudi okušajo in raziskujejo njihovo uporabo na različne, nepredvidljive načine. Zato so vsi izdelki, ki jih najdete v naši trgovini povsem varni za otrokovo uporabo in brez skrbi za starše, saj imajo ustrezne varnostne certifikate.

Za najmlajše, ki radi gradijo in urijo svoje finomotorične spretnosti, smo pripravili ustvarjalne ali konstrukcijske sete.

Geomag Magicube so nekoliko posebne kocke za sestavljanje.

Video Thumbnail

Magicube Geomag – 20s – Commercial

Geomag Magicube so nekoliko posebne kocke za sestavljanje, ki nadomestijo običajne lesene kocke. Ker so namagnetene omogočajo tudi bolj domiselno grajenje, pri katerem nekatere kocke “obvisijo” v zraku, pritrjene na stran druge kocke. Odlikujejo jih izvirne poslikave, s katerimi lahko ustvarite različne figure, sadeže, živalice – lahko pa jih tudi pomešate in ustvarite astronavta z glavo polarnega medveda in nogami petelina.

Popotovanje v čudežno mavrično deželo Djeco.

Djecojevi kreativni seti veljajo v svetu igrač za najbolj zaželjene kreativne sete, s katerimi se malčki naučijo osnov risanja, uporabe barv in drugih ročnih spretnosti. Za to starost so še posebej primerni seti, s katerimi se otroci naučijo osnov risanja, saj preprosta slikovna navodila kažejo, kako ustvariti sličico korak za korakom. Prava barvna paša za oči so tudi mozaiki, ki jih ustvarjate bodisi s pomočjo lepljenja kvadratkov (npr. Ptica in pikapolonica in Cvetje), bodisi s pomočjo vtikanja plastičnih žebljičkov. Za kaljenje finih prstnih spretnosti so odlične pretkanke, pri katerih zelo simpatične živalice okrasite z volno (priložena je šivanka, s katero se otroci ne morejo zbosti). Za najbolj sproščeno obliko ustvarjanja ni boljšega, kot slikanje s prsti, pri katerih pomočite prstek v barvo in po svoje dopolnite napol dokončane priložene slike. Nazadnje pa lahko postanejo malčki pravi režiserji, saj s pomočjo gibljivih slik, na katerih se liki in detajli lahko poljubno premikajo, ustvarijo pravo junaško zgodbo v hiši strahov.

Predlogi

Krepite prostorsko predstavo z igro Happy Cube.

happy-cube-3+Koncept je preprost – sestavite kocko in jo nato spravite nazaj v okvir. Igranje je prijetno, ker so koščki mehki in upogljivi, vendar presenetljivo trpežni. Na voljo je ogromno različnih težavnostnih stopenj, ki so prilagojene starosti. Happy Cube-i lahko otroka spremljajo do 9. leta. Z več različnimi seti pa lahko mali mojster gradi že zelo kompleksne oblike, ne le osnovne kocke. Odlična sestavljanka, ki krepi prostorsko predstavo in je prava klasika med igračami že več kot 20 let.

Predlogi

Nekatere družabne igre so ustvarjene posebej za malčke.

gigamic-happy-party-igra

Družabne igre so odličen način, kako prek igre spoznavati različne predmete, oblike in barve. Dobble je zelo simpatična, žepna igra – cilj je hitro poiskati simbol, ki je skupen dvema različnima karticama. Čisto drugačna je igra Wobbleking, kjer skušate levjemu kralju ukrasti zlatnike iz njegove zakladnice. Težava je v tem, da so ves čas na preži njegovi stražarji in le tisti z mirno roko lahko zmaga. Nekaj posebnega je igra Happy party, pri kateri si s pihanjem svečk na torti poskušate prislužiti čimveč daril.

Morda pa je to odlična priložnost, da malčka spoznate s klasikami kot so Človek ne jezi se, ki je na voljo v mnogih različicah in domine. Še posebej priporočamo izjemno barvite in lepo ilustrirane domine z živalskimi motivi.

Nazadnje priporočimo še moderno klasiko med družabnimi igrami, igro Žival na Žival, ki je prvič izšla leta 2005, danes pa velja za eno najbolj priljubljenih iger za malčke. Gre za igro spretnosti, v kateri lesene živalice polagate drugo na vrh druge in pri tem pazite, da se piramida ne podre.

Predlogi