Darila za odrasle

V tej rubriki najdete ideje za darila za odrasle, ki se še vedno radi igrajo in se bodo razveselili domiselnega poklona. Nabor sestavljajo pozabljene igrače iz otroštva, domiselne miselne zanke, pripomočki za krepitev gibalnih spretnosti in nekatere najbolj atraktivne družabne igre.

Znova jih očarajte s kalejdoskopi.

Pisani barvni vzorci delujejo pomirjujoče in sanjavo rišejo neskončne zgodbe domišljije. Če iščete bolj klasično verzijo z vrtljivim sprednjim delom, vam priporočamo kalejdoskop Nostalgija. Če vas zanima bolj sodoben kalejdoskop, pa si oglejte verzijo s pretakajočimi bleščicami.

Ste že slišali za oktoskope? Od kalejdoskopov se razlikujejo po tem, da ne vsebujejo barvnih delcev, temveč stekla v njih lomijo samo okolico. Med njimi je najbolj popularen oktaskop Ognjemet, pokukajte pa tudi skozi oktaskop Stare igrače ali oktaskop marmor.

Predlogi

Uganke in zanke za velike mislece.

Posebej izpostavljamo bogato kolekcijo kovinskih in lesenih miselnih ugank, ki jih moramo razstaviti in nato spet sestaviti skupaj. Razdeljene so po različnih težavnostnih stopnjah, tudi znotraj različnih stopenj pa boste le s težavo našli dve enaki.

Predlogi

Za ljubitelje puzzlov priporočamo puzzle Curiosi in njihovo mini različico (velikost škatlice z vžigalicami), ki so nekaj posebnega zaradi čudovitih barvnih motivov in končne oblike kroga – za razliko od klasičnega pravokotnika.

Predlogi

Nekaj posebnega so Inside3 labirinti kockaste oblike, pri katerem boste poskušali kroglico spraviti skozi 7 različnih nadstropij. Različne težavnostne stopnje se začnejo pri svetlo modri kocki, ki jo je mogoče razstaviti, končajo pa pri popolnoma črni, hermetično zaprti kocki – brez priloženega zemljevida. Lahko pa se preizkusite tudi v igri bolj klasičnega lesenega labirinta, pri kateri potrebujete vse fine ročne spretnosti, da žogico pripeljete do cilja.

Predlogi

Skupaj poiščite ravnotežje!

V naši trgovini so na voljo seti za hojo po vrvi v različnih širinah in dolžinah traku, med njimi pa je osnoven in najbolj iskan komplet 15m/35mm. Popularni Slackline krepi ravnotežje in je odlična vadba za celo telo, uporabimo pa ga lahko kjerkoli. Skoraj kjerkoli…za začetek se je morda bolje izogniti visokim pečinam in prepadom.

Nepogrešljiva prijatelja frizbi in bumerang.

Pri aktivni zabavi s prijatelji izstopajo frizbiji Aerobie Ring Pro, ki imajo izjemno dolge in stabilne lete. Za malce bolj vztrajne metalce pa predlagamo nakup bumerangov izvrstne kakovosti, ki se ob pravilni tehniki zagotovo vrnejo.

Predlogi

Darilo za vse – družabne igre.

dixit-skatla-odrasliZa večje družbe priporočamo igro Dixit, ki temelji na pripovedovanju in jo krasijo čudovite ilustracije. Za strateško razpoložene sta igri Tobago in Ticket to Ride: Europe. Če vas zanimajo igre, v katerih se združeni zoperstavite preprekam, ki vam jih zastavlja igra, si oglejte Pandemic in Flash point.

Za v dvoje vam predstavljamo klasične, lesene igre kot so Backgammon, šah, go in kalaha, med modernejšimi pa izpostavimo detektivsko igro Mr. Jack ali pa odštekano verzijo heksagonalnega šaha z žuželkami, Hive.

Zavrtite jih z vrtavko.

Nikakor ne pozabite na preproste in nostalgične vrtavke. V naši trgovini ponujamo predvsem lesene, a izbirate lahko med različnimi oblikami in poslikavami, majhnimi v steklenički, risočimi in obračajočimi se, vrtavkami na izmet, na poteg z obročem, ali pa takšne z ročajem.

Predlogi