Darila za starejše otroke (od 6 do 10 let)

Pri izbiri daril za starejše otroke je dobro vzeti v obzir, da so otroci te starostne skupine pri igri že precej samostojni, imajo izoblikovana mnenja o igračah (in še marsičem) in imajo svoja lastna zanimanja in želje, ki niso vedno nujno enaka tistim, ki jih gojijo njihovi starši.

Zato je pomembno, da pri izbiri daril pomislite predvsem na otrokove želje, kaj ga zanima in kaj ga veseli. Pri izbiri v naši trgovini ste brez skrbi, saj imamo v ponudbi zgolj kvalitetne izdelke, ki imajo poleg zabavnih tudi didaktične učinke. Dovolite, da vam predstavimo nekaj zanimivejših kategorij.

Zabava na prostem

V zadnjem času opažamo pravi preporod zabavnih pripomočkov, ki jih starejši poznamo tudi iz svoje mladosti. V naši ponudbi boste našli milne mehurčke, frizbije, bumerange, zmaje za spuščanje, pa tudi kakšen yo-yo in diabolo se najdeta na naših policah.

Verjetno pa vas nekoliko manj pozna izjemni X-Zylo, leteči žiroskop, ki ga lahko zalučamo zares daleč, ali pa izjemno serijo igrač TerraKids, s katerimi otroci izdelajo lastne igrače s pomočjo vejic in drugih koščkov lesa, nabranih med sprehodom. Priporočamo!

 Random Reviews Ep. 111: X-Zylo - Super Distance Gyro Flyer

Random Reviews Ep. 111: X-Zylo – Super Distance Gyro Flyer


Grajenje čudes in optične iluzije

Noben otrok se zlepa ne naveliča igranja s kockami ter gradnje novih struktur. Zato imamo v naši trgovini na voljo pametne igrače, ki spodbujajo otrokovo domišljijo, namesto da bi jo nadomestile.

Priporočamo, da se spoznate s figurami OffBits, ki dajejo vtis, da so narejene iz koščkov, ki smo jih našli na tleh v očkovi delavnici. Otroka spodbujajo k igranju in ustvarjanju, obenem pa ga učijo, da je lahko skorajda vse igrača, če se tako odločiš.

Seti Zig & Go otroka spodbudijo k postavljanju dolgih prog po celem stanovanju, po katerih bomo sprožili verižno reakcijo, ko bomo podrli eno samo domino. Seti vsebujejo osnovne komponente, priporočamo pa uporabo v kombinaciji z ostalimi igračami (in še čim).

Kinoptik pa otroka spodbudi k ustvarjanju slik, za katere lahko skuša že vnaprej ugotoviti, kako se bodo gibale, ko bomo čeznje šli z magično mrežo.

 Optical Illusions of Kinoptik Robots Kit from Djeco

Optical Illusions of Kinoptik Robots Kit from Djeco


Igranje v dobri družbi

Za otroke od 6. leta dalje je na voljo prava množica izvrstnih družabnih namiznih iger. Čas, ko so bile igre zanimive zgolj otrokom, je že davno mimo. Dandanes se boste z igro, ki je v osnovi namenjena vašemu otroku, prav prešerno zabavali tudi starši.

Igre spodbujajo analitično in logično razmišljanje, negujejo domišljijo in ustvarjajo asociativne povezave ter so povrh vsega še neizmerno zabavne. Posebno pozornost namenite sodelovalnim igram, ki nimajo tistega tekmovalnega naboja, ki poskrbi za toliko nejevolje (predvsem med sorojenci), temveč krepijo sodelovanje in nas gojijo ekipnega duha.

Mmm, slastni miselni orehi!

Na žalost je tako, da človek nima vedno na voljo soigralcev. Še dobro, da obstajajo izvrstne igre za enega igralca!

Nekatere med njimi bodo poskrbele predvsem za logične zavozlanke in druge miselne orehe. Tu je treba še posebej izpostaviti izvrstno serijo iger Smart Games. Igre tega proizvajalca so si med sabo konceptualno različne, vsem pa je skupno, da so primerne za enega igralca, ter da vsebujejo veliko število izzivov naraščajočih težavnosti.

Izvrstni Inside Legend labirinti pa poleg logičnega mišljenja trenirajo tudi ročne spretnosti, saj gre za delno skrite labirinte, ki jih skušamo rešiti kar najhitreje.

Ne spreglejte pa tudi odlične serije knjig Moja prva pustolovščina. To so knjige, ki so hkrati tudi igre; ponujajo množico različnih poti in posledično tudi koncev zgodbe, nadebudni bralci pa bodo z užitkom raziskovali, kakšne vse skrivnosti skriva sleherna zgodba. Nad njimi so preverjeno navdušeni tudi tisti otroci, ki jih sicer branje ne zanima preveč.

Rubikova druščina

Leta 1974 je Erno Rubik iznašel Rubikovo kocko. Takrat si najverjetneje ni mislil, da v rokah drži fenomen, ki bo osvajal srca mladih po celem svetu še 50 let po njegovi iznajdbi.

Rubikova kocka je sprožila pravo revolucijo, saj se še danes (morda celo bolj, kot kdajkoli prej) pojavljajo nove različice in uganke, ki temeljijo na istem osnovnem principu – ena igrača, ki zaradi premikajočih delov izgubi svoj originalni videz, mi pa ga moramo vrniti v prvotno stanje.

Rubikova kocka to počne z barvnimi kvadratki, ki z vrtenjem kocke spremenijo svoj položaj. Poznamo pa tudi takšne igrače, ki z vrtenjem spremenijo obliko. Poleg kock boste našli še piramide, jajčka in marsikaj drugega. Za vsakega igralca se najde pravi izziv!