7 Wonders: Cities (Second Edition)

7 Wonder Cities je razširitev igro 7 Wonders. Doda nov tip črnih kartic, ki v  igro vnesejo meščansko intrigo, saj lahko soigralce npr. prisilite v bankrot, ali pa z eno potezo najamete mogočno vojsko. Cities spremeni igranje precej bolj korenito kot Leaders, pravila igranja pa kljub temu ostajajo enaka, z eno malenkostno razliko. Dodani so tudi novi voditelji, vezani na nove, črne kartice in dve novi civilizaciji.

3 - 7

Število igralcev

30 min

Čas igranja

10 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

25,90 

Na zalogi

7 Wonders: Cities je razširitev za igro 7 Wonders. Za igranje potrebujete 2. edicijo osnovne igre.

7 Wonders: Cities močno poglobi taktično plat igre, saj so dodane nove, črne kartice meščanskega življenja, ki omogočajo nove spletkarske poteze. V vsaki dobi je na voljo 9 črnih kart, igralci pa po novem ob začetku dobe v rokah držijo 8 kartic (namesto 7).

Črne kartice so razdeljene na nekaj kategorij. Kartice pokopališča vam bodo prinesle točke zmage, obenem pa bodo vse vojaško usmerjene igralce kaznovale z odvzemom zlata. S karticami ambasad se boste lahko umaknili iz vojaškega spopada in pustili vaša soseda, da obračunata med sabo. Kartice kockarskih brlogov, s katerimi boste dobili veliko denarja, a obenem bodo imeli od tega profit tudi vaši sosedi. Kartice vohunjenja vam bodo na koncu igre omogočile, da boste od sosedov skopirali eno kartico znanstvenega napredka. Kartice skladišč in črnega trga vam omogočijo, da podvojite surovino, ali pa si jo izposodite od sosedov po nižji ceni.  Dodane so tudi vojaške kartice, med njimi tudi kartica najemniške vojske, ki vam bo povečala vojaško moč za kar 5 ščitov. Kartica azila vam bo prinesla točke zmage, obenem pa bo soigralce prisilila, da se znebijo enega izmed svojih dragocenih kovancev.

Skratka, cel kup novih potez, s katerimi boste lahko spretno manipulirali svoje soigralce. Z novimi pravili lahko igro igra tudi 8 igralcev, v pravilih pa je razložen tudi način igranja v dvojicah.

Poleg naštetega sta dodani novi civilizaciji, Bizanc in Petra. Prvi je usmerjen zelo pacifistično in vam omogoča, da se umaknete iz vojaških spopadov, Petra, vklesana v skalo, pa s svojo arhitekturo vzbuja spoštovanje in vam lahko, ko je dograjena, prinese kar 14 točk zmagoslavja z eno potezo. Za tiste, ki si lastite prvi dodatek je dodanih tudi 6 novih temačnih voditeljev, vezanih na meščanske kartice.

7 Wonders Cities je dodatek, ki krepko poglobi igro. Ko enkrat odigraš igro s črnimi karticami si je težko predstavljati igranje brez, zato ga res priporočamo in menimo, da gre za »must-have« razširitev.

Nova edicija prinaša prenovljeno grafično podobo, dva nova čudesa ter kartice, ki so bile sicer na voljo v paket 7 Wonders Cities Anniversary Edition.

Založnik

Leto

2020

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

30 min

Priporočena starost

10 +

Avtor

Antoine Bauza

Zahtevnost

Lažje igre

Družina iger

wonders2

Mehanika

Izbiranje kartic, Partnerstva, Različne moči igralcev, Sočasno izbiranje akcij, Zbiranje setov

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “7 Wonders: Cities (Second Edition)”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku