7 Wonders (angleška izdaja)

V 7 Wonders prevzamete vlogo voditelja enega izmed zgodovinskih mest, ki ga poskušate vojaško, ekonomsko in kulturno razviti, ter prehiteti nasprotnike. Odlična igra za večje skupine, saj vsi igralci svojo potezo odigrajo hkrati.

44,90 

Ni na zalogi

Izdelka žal ni na zalogi. Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Šifra: BG7WON2 Kategorija: Oznaka:

Sonce je vzšlo nizko nad horizontom starih dežel. Tam, kjer je še včeraj šepetala praznina puščavskega vetra, bo danes grmela moč tisočerih rok ponosnega ljudstva in jutri se bo pod vedrim nebom tu bohotil odtis mogočnega vladarja, vrezan za tisočero dni. Popelji nas, veliki vodja!

Nova edicija

Nova edicija igre 7 Wonders prinaša popolno grafično posodobitev ter manjše popravke v pravilih in uravnoteženosti posameznih kartic in čudes.

Kako se igra 7 Wonders?

Igra 7 Wonders poteka v treh dobah. Na začetku vsake dobe bo vsak igralec prejel 7 kartic, izbral eno in jo podal enemu izmed svojih sosedov. Vsi igralci nato hkrati odkrijejo svoje kartice in s tem odigrajo svojo potezo. Po šestih potezah, oz. ko igralcem v rokah ostane le še ena kartica, se doba konča. Igra se konča po odigranih treh dobah.

Kartice so temelji vašega imperija, saj so na njih upodobljene bodisi surovine, bodisi različne zgradbe, ki so ključne za področja znanosti, vojskovanja, trgovanja, filozofije in umetnosti. Ko gradite zgradbo, preverite ali imate dovolj surovin, sicer pa jih lahko nakupite od desnega ali levega soseda (vendar pa ne gre za pogajanja, temveč vam jih kot pametni trgovci vedno odstopijo v zameno za vaše cenjene zlate rezerve).

Kadarkoli lahko na svoji potezi žrtvujete svojo kartico v zameno za gradnjo čudesa, ki bo vaši civilizaciji prinesel edinstvene sposobnosti. To lahko storite trikrat na igro in ko bo vaš civilizacijski dragulj zasijal v polnem sijaju, se bodo lahko nasprotnikom upravičeno tresle hlače od strahospoštovanja.

Ne pozabimo pa omeniti, da z gradnjo vojaških zgradb vstopate v vojne s svojimi sosedi in jih tako omejujete pri njihovem razvoju.

V čem je čar igre 7 Wonders?

Ne glede na to, kolikokrat ste 7 Wonders že igrali, je vsaka igra edinstvena in vsakič boste morali razmisliti, koliko pozornosti nameniti vsakemu področju razvoja in katerega žrtvovati. Primorani boste improvizirati glede na tehnologije, ki so vam na voljo, predvsem pa glede na poteze, ki jih vlečejo vaši nasprotniki. Ker taktični momentum krepko prevladuje nad vnaprej zamišljeno strategijo, so lahko začetni igralci zelo hitro enakovredni tistim, ki so igro igrali že večkrat.

Komu je namenjena?

7 Wonders je ena najbolj priljubljenih, taktično usmerjenih iger za večje skupine (do 7 igralcev) in sodi med najlažje kompleksnejše igre. Pravil ni veliko, vendarle pa ne gre za igro, ki bi jo odprli in začeli igrati takoj »iz škatle«. Če pa jo eden od igralcev preuči in pravila razloži ostalim, je odlična tudi za tiste, ki družabne igre igrajo poredko in za otroke nad 10 let. Je zelo inovativna nadgradnja starejših iger gradnje imperija in jo priporočamo vsem, ki ste radi igrali Naseljence na otoku Catan.

Zakaj jo imamo tako radi?

Igro 7 Wonders je oblikoval eden izmed najbolj cenjenih grafičnih oblikovalcev iger, Antoine Bauza. Veličastne podobe vas bodo popeljale v čas začetkov civilizacije in so fantastična tematska podpora mnogim težkim odločitvam, ki jih boste morali sprejeti kot veliki vodja svojega ljudstva.

GremoŠeEno* kriterij:

7 Wonders poteka zelo hitro, saj traja le 30 minut in je najboljša takrat, ko boste odigrali dve ali tri igre na večer.
* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo lastnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

Založnik

Leto

2020

Avtor

Antoine Bauza

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

25 min

Priporočena starost

10 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “7 Wonders (angleška izdaja)”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku