7 Wonders: Duel (angleška izdaja)

7 Wonders: Duel je samostojna igra, ki temelji na igri 7 Wonders. Fantastičen taktični spopad in ena najbolj priljubljenih iger za dva igralca.

26,90 

Ni na zalogi

Izdelka žal ni na zalogi. Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Sonce je vzšlo nizko nad horizontom starih dežel. Tam, kjer je še včeraj šepetala praznina puščavskega vetra, bo danes grmela moč tisočerih rok ponosnega ljudstva in jutri se bo pod vedrim nebom tu bohotil odtis mogočnega vladarja, vrezan za tisočero let. Popelji nas, veliki vodja, do končne zmage nad našimi največjimi rivali!

Kako se igra?

7 Wonders: Duel je igra za dva igralca, ki temelji na izjemno popularni igri 7 Wonders. V njej skozi tri zgodovinska obdobja razvijate svojo civilizacijo in sicer tako, da pridobivate surovine, razvijate vojaško moč, napredujete v znanosti ter gradite svetovna čudesa. Duel ima zelo podobno mehaniko kot 7 Wonders in vsi, ki ste jo že kdaj igrali, se boste v Duel počutili kot doma.

Vseeno pa obstaja nekaj pomembnih razlik. Izbira kartic poteka iz nabora kart, ki so postavljene na mizo v več prekrivajočih se nivojih – nekatere vrste so odprte, druga pa zaprte. Zato je igranje podobno šahovskemu dvoboju, v kateremu nasprotniku nočete omogočiti prevelike izbire in z mize vzeti kartice, ki bo odprla dve novi. Druga novost je, da vsak igralec na začetku dobi štiri čudesa, ki mu nudijo bonuse, ko so zgrajena, a hkrati je v igri lahko zgrajenih le 7 čudes. Zadnja pomembna sprememba pa je, da na koncu igre zmaga igralec z najvišjim številom točk, a hkrati obstajata tudi dve možnosti takojšnje zmage. To se zgodi, če igralec zgradi 6 različnih znanstvenih dosežkov ali pa če močno prehiti nasprotnika z vojaško močjo.

V čem je čar?

Ker je načinov zmage več, boste morali ves čas iskati ravnotežje med različnimi področji delovanja svoje civilizacije, posebej pozorni boste na znanstveni napredek in vojaško moč. Če vam nasprotnik preveč pobegne na kateremkoli od  teh dveh področij, vam bo trda predla!

Komu je namenjena?

7 Wonders: Duel je igra za dva igralca , ki ima preprosta pravila, dovolj strateške globine, poleg tega pa ni le abstraktna »igra številk in barv«, temveč je tematsko privlačna.

Zakaj jo imamo tako radi?

Igra poteka v zelo hitrem ritmu, v katerem morate biti zelo pozorni na poteze nasprotnika in se ves čas prilagajati njegovim/njenim odločitvam, sploh zaradi sistema izbiranja kartic, ki so v vsakem zgodovinskem obdobju razporejene v nekoliko drugačnem vzorcu.

GremoŠeEno* kriterij:

7 Wonders: Duel po strateški plati spominja na večje igre, ki ponavadi trajajo vsaj uro in 15 minut, Duel pa traja okrog 30 minut. Velika prednost je sistem točkovanja, zaradi katerega lahko sami prilagajate, koliko iger zapored boste odigrali.

* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo lastnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

Založnik

Avtor

Antoine Bauza

Leto

2015

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

30 min

Priporočena starost

10 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Izbiranje kartic, Zbiranje setov

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/7-wonders-duel-navodila.pdf

12 kartic Mayday Magnum Copper

73 kartic Mayday Mini Euro ali Fantasy Flight Mini European

Dice Tower

Miami Dice, Episode 181 - 7 Wonders Duel
Miami Dice, Episode 181 - 7 Wonders Duel


Game Boy Geek

7 Wonders Duel Review - Game Boy Geek
7 Wonders Duel Review - Game Boy Geek

Drive Through Review

7 Wonders: Duel Review
7 Wonders: Duel Review


Shut Up & Sit Down

Review: 7 Wonders: Duel
Review: 7 Wonders: Duel

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku