Carta Magica

Carta Magica je družabna igra za otroke od 7. leta dalje. V lovu na talismane, ki lahko rešijo rešioj svet, boste pluli po nevarnih morjih, spretno trgovali, se hrabro bojevali in krotili pošasti. Toda pozor: med opravljanjem nalog lahko zapihajo nepredvidljivi vetrovi!

44,00 

Število igralcev

2 - 4

Čas igranja

45 min

Priporočena starost

7 +

Pravila

Slovenska

BoardGameGeek

Ta družabna igra je čudovita, zabavna, taktična in pustolovska družabna igra iz okolju prijaznih materialov za vso družino (tudi za odrasle). Neznani svet je zajel kaos! Le čarobni talismani lahko te propadajoče civilizacije rešijo pred popolno pogubo. V lovu na talismane boste pluli po nevarnih morjih, spretno trgovali, se hrabro bojevali in krotili pošasti. Toda pozor: med opravljanjem nalog lahko zapihajo nepredvidljivi vetrovi!

Tip igre

Taktična/tekmovalna družabna igra iz okolju prijaznih materialov za 2 – 4 igralce od sedmega leta naprej. Trajanje igre: približno 45 – 60 minut.

Cilj igre

Plujete po neznanem svetu, trgujete z blagom in s pomočjo čarovnije krotite pošasti. Z zlatom kupite čarobne talismane in se prvi vrnite v svoje pristanišče! 

Kako poteka igra?

Razdelite kartice na štiri kupčke glede na to, ali prikazujejo like, izzive, pustolovščine ali talismane. Vsak igralec izbere eno kartico z likom in eno kartico z izzivom in ju položi predse. Kupčka kartic s pustolovščinami in talismani položite ob igralno ploščo. Poleg kupčka kartic s talismani položite samo tri kartice s talismani. Te tri kartice naj bodo obrnjene s prednjo stranjo navzgor. Razvrstite žetone (glede na to, ali prikazujejo zlato, blago ali čarobno moč) in tako pripravite banko, ki naj bo dosegljiva vsem igralcem. Vsak igralec naj dobi tri žetone s čarobno močjo in tri blagovne žetone. Vsak igralec izbere ladjo in jo postavi v poljubno pristanišče, kamor se mora igralec tudi vrniti ob koncu igre.

Ko ste na vrsti, zavrtite puščico. Če pristanete na segmentu, ki zapoveduje dejanje, izvedite katero koli od treh dejanj. Če pristanete na  »-2«, se razdivja nevihta, ki vpliva na ladje vseh igralcev…

Iz svojega pristanišča lahko odplujete v katero koli smer. Med igro se pomikate naprej in nazaj. Ko ste na vrsti, ne morete končati na istem mestu, kot ste začeli. Vendar pa ne tavajte preveč naokoli – igralci, ki obplujejo osrednji otok in se vrnejo v svoje pristanišče, si prislužijo 15 dodanih točk.

Pristanišče in drugi predmeti

Vsakič, ko priplujete v črno pristanišče, izvlecite eno kartico s kupčka za pustolovščine. Tukaj tudi menjajte blago za zlato.

rdečem pristanišču lahko kupite talismane. Izberite (eno ali več) izmed navzgor obrnjenih kartic s talismani ali izvlecite kartico s talismanom s kupčka navzdol obrnjenih kartic. Če vzamete navzgor obrnjeno kartico, jo takoj nadomestite z novo s kupčka. Tri kartice morajo biti namreč vedno obrnjene navzgor. Če dobite talisman, prikazan na vaši kartici za izziv, pri končnem štetju točk poleg vrednosti talismana pridobite 10 dodatnih točk.

Blago, čarobne moči in zlato: Lahko se odločite, da ladje ne boste premaknili, pač pa si naredite zalogo blaga ali čarobnih moči. Vzemite toliko žetonov, kot prikazuje puščica.

Nevihta, vetrovi in kladivo: Če puščica pristane na segmentu za nevihto, bo nevihta odpihnila ladje vseh igralcev za dve mesti. Vas nevihta lahko odpihne na brezvetrno območje ali na sive predele, otoke, pečine, zlate robove ali predele, ki jih zasedajo druge ladje. V teh primerih se vaša ladja poškoduje. Ladjo lahko popravite, če zavrtite kladivo na kolesu z vrtljivo puščico.

Pustolovščine

Med potovanjem vas čaka veliko pustolovščin, na primer:

  • Kartica za daljnogled (Spyglass): Ko ste tik na tem, da boste izvlekli kartico za pustolovščino, z daljnogledom preverite tri kartice na vrhu kupčka in izberite tisto, ki vam najbolj ustreza. Drugi dve kartici vrnite na kupček in nikar ne povejte drugim igralcem, kaj prikazujeta!
  • Kartica za urok (Curse): S to kartico vmešate tri kartice s talismani, ki so bile obrnjene s sličico navzgor, nazaj v kupček kartic s talismani. Namesto njih navzgor obrnete tri druge
  • Kartice s pošastmi (Monster): Če povlečete eno od teh kartic, srečate pošast, ki jo je treba nemudoma ukrotiti! Vsaka kartica prikazuje, koliko čarobne moči je potrebne, da jo ukrotite. Krotiti jih lahko začnete tako, da porabite poljubno število žetonov s čarobnimi močmi (če jih imate).
  • Kartica dobrega vremena (Good Weather): S to kartico lahko ubežite posledicam nevihte.

… in še veliko več!

Med pustolovščino se boste bojevali tudi z drugimi ladjami! Če nekdo drug pridobi talismana, ki je prikazan na vaši kartici z izzivom, se borite zanjo! Svojo ladjo premaknite k ladji, ki jo želite napasti. Nato morata oba igralca zavrteti kolo (napadalec ga zavrti prvi). Kdor dobi višjo številko, lahko izbere talismana ali kartico s pustolovščino drugega igralca.

Konec igre

Igra se konča, ko se kateri koli od igralcev vrne v pristanišče, iz katerega je prvotno odplul. Igralni krog, ki poteka v tistem trenutku, je treba odigrati do konca. Nato lahko igralci seštejejo končno število točk.

Kaj je čar te igre?

Carta Magica je zelo taktična in zabavna družabna igra z veliko različnih situacij, kot so izmenjava blaga, zlata in talismanov, bitke z drugimi ladjami, ukrotiti je treba tudi pošasti… Zgodba te pustolovščine je prikazana preko čudovitih poslikanih kart, kolesom z vrtljivo puščico, žetoni in celo igralno ploščo… Odkrijte nov zemljevid neznanega sveta!

Založnik

Leto

2019

Pravila

Slovenska

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

45 min

Priporočena starost

7 +

Zahtevnost

Lažje igre

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku