Codenames: Pictures

Pri Codenames: Pictures se igralci razdelijo v dve skupini in s pomočjo asociacij ugibajo pravilne slike. Vsako skupino vodi skrivni agent, ki edini ve, kje se agenti nahajajo, a to lahko soigralcem sporoči le prek tajnih imen in psevdonimov.

2 - 8

Število igralcev

45 min

Čas igranja

12 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

15,90 

Na zalogi

Dve skupini vohunov sta se porazgubili po mestnih ulicah in če želite opraviti misijo, morate poiskati vse. Le vaš vodja pozna skrivne lokacije vaših agentov, radijski zvezi pa prisluškujejo tudi nasprotniki. Zato morate uporabiti vse svoje asociativne spretnosti in se povezati kot ekipa. Se lahko obenem izognete še kartici morilca, ki čaka na eni izmed lokacij?

Kako se igra?

Na mizo se postavi 25 kartic z različnimi slikami – del slik bo pripadal eni skupini, del slik drugi, nekatere bodo nevtralne, ena kartica pa bo smrtonosna, saj bo njen izbor pomenil takojšen konec igre in poraz za ekipo, ki jo bo izbrala. Obe skupini nato določita igralca, ki bo dajal namige v obliki asociacij. Te dve vodji ekip bosta edini vedeli, katera slika pripada komu. Vsakič, ko je skupina na potezi, bo vodja ostalim članom skupine dal namig v obliki ene besede (ta pa seveda ne sme biti enaka nobeni sliki iz kartic) in številke. Številka bo pomenila, koliko kartic je povezanih z njegovim namigom, npr. »živali, 3!«. Ostali igralci morajo sedaj poskusiti izbrati pravilne kartice. Igra poteka toliko časa, dokler ena skupina ne uspe odkriti vseh slik, ki ji pripadajo, oz. dokler ena skupina po pomoti ne izbere kartice morilca.

V čem je čar?

V ekipni povezanosti, ki bo naraščala iz poteze v potezo, ko boste uspešno ugibali, kaj je mislil vaš vodja ekipe in katere slike so prave. Prav tako je precej dober občutek, ko vam uspe zavesti nasprotnike, da po pomoti pokličejo vašega agenta, namesto svojega!

Komu je namenjena?

Codenames: Pictures je nadaljevanje izjemno priljubljene igre Codenames, v kateri morajo igralci ugibati besede. Besede so sedaj nadomestile slike, ki igro naredijo bolj dostopno tudi mlajšim igralcem, hkrati pa boste v njej gotovo uživali tudi vsi, ki radi igrate igro Dixit.

Zakaj jo imamo tako radi?

Všeč nam je predvsem element spopada med dvema ekipama, ki pa nikoli ne privede do medsebojnega obračunavanja, temveč zgolj poskrbi za simpatično napetost.

GremoŠeEno* kriterij:

Codenames je igra, ki je na dogodkih družabnih iger med najbolj zaželenimi, celo do te mere, da so organizatorji morali nekajkrat prositi ljudi, da počasi zaključijo, saj bi jo radi preizkusili še drugi. Kljub temu, da en krog traja le 5 minut, zasvoji tako močno, da se jo igra cel večer in še pozno v noč.

Založnik

Leto

2016

Avtor

Vlaada Chvátil

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

45 min

Priporočena starost

12 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Partnerstva, Preizkušanje sreče, Prepoznavanje vzorcev, Uporaba spomina

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Video navodila

Video Thumbnail

Codenames: Pictures – Official Rules Video

Pdf navodila

https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/codenames-pictures-navodila.pdf

Dice Tower

Video Thumbnail

Codenames Pictures Review – with Tom Vasel


Game Boy Geek

Video Thumbnail

Codenames Pictures Review with the Game Boy Geek

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.


Trenutno so zaradi močno povečanega števila paketov, ki jih dostavlja DPD, daljši dostavni roki!


Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani. Osebni prevzemi so v času veljavnosti protikoronskih ukrepov možni od ponedeljka do petka med 10:00 in 18:00.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku

Zaradi protikoronskih ukrepov je fizična trgovina zaprta. Možni so samo osebni prevzemi za spletna naročila.