Dixit (slovenska izdaja)

Dixit je domišljijska družabna igra ugibanja, ki jo igramo s pomočjo čudovito naslikanih ilustracij. Le kaj se mota v glavi tvojih soigralcev? Lahko uganeš, katero sliko so imeli v mislih? Izvrstna za družine in pravi hit večerov družabnih iger. Nagrada za najboljšo igro leta 2010.

29,90 

Število igralcev

3 - 6

Čas igranja

30 min

Priporočena starost

8 +

Pravila

Slovenska

BoardGameGeek

Nekje tam daleč stran, za sedmimi gorami in sedmami vodami, v odsevu večnega sončnega zahoda, se skriva skrivnostna dežela Dixit. Prav posebna je zato, ker v njej živijo liki, ki jih poznamo iz pravljic, risank in filmov. Na mestnih trgih se vsak dan odvijajo pisani karnevali, na nebu krožijo leteče ladje, vitezi in zmaji si prijazno mahajo, princese pa žalostno počivajo na oknih svojih gradov in čakajo na svoje prince. Ti zaupamo skrivnost? V Dixit lahko vstopiš kadarkoli, le povej prvo stvar, ki ti pade na pamet!

Kako se igra?

Vsak igralec ima v rokah 6 kart s slikami, ki pričarajo čudovito domišljijsko atmosfero. Vsako potezo eden od igralcev postane pripovedovalec. Izbere eno izmed kart, ki jih drži v rokah in jo poimenuje z asociacijo, ki je lahko beseda, pregovor, zvok, naslov filma, lahko celo nekaj zapoje – karkoli mu pade na pamet. Naloga ostalih igralcev je, da izmed svojih 6 kart izberejo tisto, ki po njihovem najbolj ustreza pripovedovalčevi asociaciji, ter jo odložijo na mizo s hrbtno stranjo navzgor. Karte se nato zmeša in odpre, igralci pa glasujejo, katera je pripovedovalčeva. Če pravo kartico izberejo vsi ali pa nobeden, pripovedovalec ni bil uspešen, saj je bil preveč ali premalo očiten. Če pa so pravilno ilustracijo izbrali le nekateri, dobijo točke oni in pripovedovalec. Prav tako je z eno točko nagrajen vsak igralec, ki uspe s svojo verzijo pripovedovalčeve asociacije prepričati soigralca, da je bila njegova slika tista prava. Igra se konča, ko pride prvi igralec do 30 točk, štejemo pa na zelo simpatičen način – z barvitimi zajčki, ki skačejo po poljani.

V čem je čar?

Dixit je pravi hit med družabnimi igrami zaradi svoje preprostosti, saj se je boste naučili v manj kot 5 minutah. Poleg tega ponuja edinstven način igranja. Ugibanje vas popelje na pravi fantazijski potep in navdušeni boste nad tem, kako kreativne so lahko asociacije vaših soigralcev.

Komu je namenjena?

Dixit je namenjena zelo širokemu naboru igralcev in je zato ena najbolj priljubljenih iger za večere družabnih iger (20 – 40 let), izvrstna pa je tudi kot igra za družine z otroci, starejšimi od 8 let.

Zakaj jo imamo tako radi?

Priložene ilustracije so prava umetniška dela, ki so dovolj pomensko odprta, da vas bodo ob vsakem igranju popeljala na drugačno pot asociacij. Če bi jo igrali zares pogosto, pa lahko z razširitvami dokupite dodatne kartice, ki se razlikujejo v tematikah in slogih ilustriranja. Z razširitvijo Odyssey lahko igro razširite tako, da jo lahko igra 12 igralcev.

GremoŠeEno** kriterij:

Igra se konča v približno 30 minutah in vsakič, čisto vsakič, se nam zgodi, da nekdo takoj zahteva revanšo.

* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo sposobnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

Založnik

Avtor

Jean-Louis Roubira

Leto

2008

Pravila

Slovenska

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

30 min

Priporočena starost

8 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Glasovanje, Pripovedovanje zgodb

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.



Dixit: Leo Chu, Casey McKinnon and Beth Riesgraf join Wil on TableTop, episode 12

Dixit: Leo Chu, Casey McKinnon and Beth Riesgraf join Wil on TableTop, episode 12


Dice Tower

Dixit Review - with Tom Vasel
Dixit Review - with Tom Vasel


Starlit Citadel

Dixit Review - Starlit Citadel Reviews Season 1
Dixit Review - Starlit Citadel Reviews Season 1

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku