Concept

Concept je igra, v kateri boste soigralcem poskušali pokazati pravo besedo le s pomočjo kazanja na simbole, razporejene po igralni plošči.

4 - 12

Število igralcev

40 min

Čas igranja

10 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

29,90 

Na zalogi

Šifra: BGCONCEP Kategorija: Oznaki: ,

Po zaslugi Concepta boste spoznali, kako lahko je komunicirati le s pomočjo ikon! S kombiniranjem različnih sličic boste soigralcem lahko pokazali stotine predmetov, filmskih naslovov, naslovov pesmi in literarnih likov.

Kako se igra?

V igri Concept je cilj uganiti prave besedne zveze, samo s pomočjo asociacij v obliki ikon. Igralci se razdelijo v dvojice in iz kartice, ki jo povlečeta, izbereta besedo ali frazo, ki jo morajo drugi igralci uganiti. Nato začneta polagati žetone na igralno ploščo – natančneje na tiste sličice, ki bodo ostalim pomagale ugotoviti pravilen odgovor.

Če bi igralca želela pokazati »mleko«, bi žeton, ki predstavlja glavni koncept, postavila na simbol tekočine, ostale žetone pa na polja »hrana/pijača« in »bela barva«. Vendar, ne bodo vse besede tako preproste: poskusite pokazati frazo »oborožen do zob«!

Igralec, ki prvi ugane besedo ali frazo prejme 2 točki, seveda pa točki prejme tudi ekipa, ki je pokazala pojem. Na koncu igre zmaga igralec z največ točkami.

V čem je čar?

Concept je odlična igra za tiste igralce, ki imajo radi igre ugibanj, npr. pantomimo in Pictionary, vendar ne želijo kazati pojmov s pomočjo giba in risanja. Concept spada v isto kategorijo iger kot Dixit in Codenames , ki sta med najbolj priljubljenimi igrami zadnjih let in jima zelo solidno stoji ob boku. Njegova prednost je predvsem igranje v dvojicah, zaradi katerega boste priča nekaj zelo navdihujočim prizorom sodelovanja, pa tudi kakšnemu ljubkemu prepiru.

Komu je namenjena?

Igra, namenjena najširšemu krogu igralcev. Lahka pravila in zabavno ekipno igranje – zato je odlična tako kot družinska igra, kot tudi igra za zabave.

Zakaj jo imamo tako radi?

Concept predstavlja veliko večji izziv kot sorodne igre iz tega žanra, saj smo pri kazanju pojmov povsem omejeni s sličicami na plošči, kar je fantastično, saj moramo na ta način sestaviti celotno pot asociacij preden začnemo s kazanjem prve sličice. Concept je res dober izziv in zelo dobro trenira razmišljanje »izven škatle«.

GremoŠeEno* kriterij:

Ena igra se zaključi v približno 40 minutah, kar je idealna dolžina igre za ugibalni žanr.

* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo sposobnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

Založnik

Leto

2013

Avtor

Gaëtan Beaujannot

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

40 min

Priporočena starost

10 +

Zahtevnost

Lažje igre

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail

Concept Review – with Tom Vasel


Game Boy Geek

Video Thumbnail

Concept Review – with the Game Boy Geek

Board Game Geek

Video Thumbnail

Concept review – Board Game Brawl


Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani. Osebni prevzemi so v času veljavnosti protikoronskih ukrepov možni od ponedeljka do petka med 10:00 in 18:00.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku