Concordia

Concordia je igra miroljubnega ekonomskega razvoja, v kateri ni nič odvisno od sreče, le od vaših sposobnosti predvidevanja nasprotnikovih dejanj. Postavite se v vlogo rimskega patricija, ki s pomočjo vplivnih prijateljev poskuša kolonizirati province okrog hitro rastočega imperija.

46,90 

Število igralcev

2 - 5

Čas igranja

100 min

Priporočena starost

13 +

Pravila

Angleška

BoardGameGeek
Šifra: BGCONCOR Kategorija: Oznaki: ,

Natanko dva tisoč let nazaj je rimski imperij dosegel popoln razcvet. V metropolo na Apeninskem polotoku so se dnevno zgrinjale množice trgovcev, ki so ponujale blago iz sosednjih provinc. Vse to so najbolje izkoristile aristokratske dinastije, ki so s širjenjem svojih lovk po deželi in znotraj rimskega senata izkoriščale naraščajoče potrebe starodavnega plebsa.

Kako se igra?

Vsak igralec želi poslati svoje koloniste po še neosvojenih provincah okrog rimskega imperija, saj lahko v vsaki prideluje drugačno vrsto dobrine (zidak, hrana, vino, orodje, blago). Preden odpošljete svoje ladje in trgovce, pa najprej odigrate potezo v rimskem senatu. Vsi igralci prejmete na začetku igre set enakih kartic, s katerimi lahko vplivate na pomembne veljake v rimskem imperiju. Z njimi lahko izbirate, katere akcije bodo storili med svojo potezo, nekatere kartice pa prinesejo dodatne zmagovalne točke ob koncu igre. Dodatne kartice lahko med igro vzamete iz tržnice, kar naredi vsako igranje povsem unikatno, saj je vrstni red vedno drugačen. Ko zmanjka kartic na trgu, je igre konec, zmaga pa igralec, ki je najbolj navdušil različne bogove (zbral največ zmagovalnih točk v posamezni kategoriji).

V čem je čar?

Odlična dvojna mehanika, v kateri najprej odigrate karto vpliva in se šele nato širite po provincah, omogoča poglobljeno strateško razmišljanje. Med igranjem si boste pogosto zastavljali vprašanje, katere kartice obdržati v rokah in kdaj je pravi trenutek, da jih igrate. Za povrh boste pred soigralci pogosto zakrivali svoje namene, saj vas sicer lahko prehitijo pri osvajanju provinc, ki si jih zares želite.

Komu je namenjena?

Concordia je izvrstna igra za vse, ki bi radi preizkusili igro s popolno odsotnostjo elementa sreče, v kateri je prav vse odvisno le od vaših potez. Je izvrstna za igralce, ki želijo korak naprej od Catana, pa tudi za vse, ki so že dobro utečeni v igrah ekonomskega razvoja.

Zakaj jo imamo tako radi?

Concordia se igra enako dobro v dvoje, kot tudi z več igralci (do 5). Priložena sta celo dva različna zemljevida – manjši pokriva razpon igranja od 2 do 4 igralcev in zajema province na italijanskem škornju in na otokih okrog njega; večji zemljevid za 3 do 5 igralcev pa zaobjema celotno področje rimskega imperija.

GremoŠeEno* kriterij:

Ena igra Concordie traja med 90 in 120 minutami, odvisno od števila igralcev. Tudi ob daljšem igralnem času se igranje ne vleče, saj se zaplet igre stopnjuje z vsakim novim krogom in najbolj napeto je prav proti koncu. Ker gre za igro, v kateri ste odvisni predvsem od lastne strategije, jo boste igrali velikokrat, saj boste o njej vsakič odkrili nekaj novega.

Leto

2013

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Založnik

Število igralcev

Čas igranja

100 min

Priporočena starost

13 +

Avtor

Mac Gerdts

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Izbiranje kartic, Potovanje po zemljevidu, Usklajevanje kartic v roki, Ustvarjanje kupčka

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/concordia-navodila.pdf

Dice Tower

Concordia Review - with Tom Vasel
Concordia Review - with Tom Vasel


Rahdo Runs Through

Concordia Gameplay Runthrough
Concordia Gameplay Runthrough


Drive Thru Review

Concordia Review
Concordia Review


Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku