Deception: Murder in Hong Kong

Deception: Murder in Hong Kong je dedukcijska igra za 4 – 12 igralcev. V njej boste v vlogi preiskovalcev raziskovali umor. A pozor, morilec se skriva v vaših vrstah!

4 - 12

Število igralcev

20 min

Čas igranja

14 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

36,90 

Ni na zalogi

Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Šifra: BGDECHON Kategorija: Oznake: , , ,

Zavajanje: Umor v Hong Kongu je edinstvena igra blefiranja in dedukcije, v kateri se postavite v vlogo detektivov, ki med zmešnjavo dokaznega gradiva skušate najti pravega in brez dvoma obtožiti morilca. Ta bo naredil vse, da prikrije svoj zločin – s pretvarjanjem, da je nedolžen in zavajanjem ostalih na krive poti.

Vsak igralec ima pred sabo štiri kartice različnih morilskih orožij in štiri kartice z dokaznim gradivom. Te predstavljajo namige. Morilec ob pričetku igre izbere dve kartici in s tem preiskovalcu zločina sporoči, s katerim orožjem je bil storjen zločin in kateri dokaz ga bremeni (npr. na mestu zločina je bil najden svilen šal, umor pa je bil storjen z ledeno svečo). Naloga preiskovalca je, da prek dajanja namigov, pove ostalim, kdo je kriv, s tem da to počne brez besed, s polaganjem žetonov na ločene kartice policijske raziskave. Te so razdeljene glede na naravo zločina (okruten, pridobitniški, ljubezenski…), čas trajanja zločina (nenaden, dolgotrajen, ponoči, podnevi….), kdo je bila žrtev (otrok, moški, ženska, najstnik, …) in na še mnoge druge. Igralci prek sprotnega pogovora skušajo razbrati, kdo ima pred sabo pravi dve kartici. Če je bila narava zločina pridobitniška in se je zgodil nenadno, je najbolj sumljiv igralec, ki ima v zbirki pred sabo kovček in pištolo – morda pa je bil kriv igralec, ki ima pred sabo kravato in smetarski tovornjak? Na srečo ima preiskovalec na voljo tri kroge in 18 kartic z namigi, da ostalim sporoči resnico – na morilcu pa je, da s svojimi spretnimi veščinami zavajanja zakrije svojo identiteto.

Deception je edinstven, ker glavni preiskovalec nove namige daje kar med vašim pogovorom, s tem pa lahko zelo dobro usmerja tok debate in vas usmeri v pravo smer – toda, če so njegovi namigi razumljeni napačno, ali pa se med vami skriva zelo spreten blefer – potem Hongkong ne bo nikoli varen pred morilsko zalego!

 

 

 

Založnik

Leto

2016

Avtor

Tobey Ho

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

20 min

Priporočena starost

14 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Partnerstva, Pripovedovanje zgodb

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Video Thumbnail

Deception: Murder in Hong Kong Review – with Tom Vasel


Board Game Geek

Video Thumbnail

Deception: Murder in Hong Kong Review with the Game Boy Geek


Drive Through Review

Video Thumbnail

Deception: Murder in Hong Kong Review


Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani. Osebni prevzemi so v času veljavnosti protikoronskih ukrepov možni od ponedeljka do petka med 10:00 in 18:00.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku

Zaradi protikoronskih ukrepov je fizična trgovina zaprta. Možni so samo osebni prevzemi za spletna naročila.