Dixit Odyssey

Odyssey je novejša, samostojna različica igre domišljije in pretkanosti Dixit. Potuj v nove svetove s 84 novimi čudovitimi ilustracijami. Lahko uganeš, katero sliko so imeli soigralci v mislih? Odyssey lahko igra do 12 igralcev hkrati, novost pa je tudi igranje v ekipah!

3 - 12

Število igralcev

30 min

Čas igranja

8 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

34,90 

Na zalogi

Nekje tam daleč stran, za sedmimi gorami in sedmami vodami, v odsevu večnega sončnega zahoda, se skriva skrivnostna dežela Dixit. Prav posebna je zato, ker v njej živijo liki, ki jih poznamo iz pravljic, risank in filmov. Na mestnih trgih se vsak dan odvijajo pisani karnevali, na nebu krožijo leteče ladje, vitezi in zmaji si prijazno mahajo, princese pa žalostno počivajo na oknih svojih gradov in čakajo na svoje prince. Ti zaupamo skrivnost? V Dixit lahko vstopiš kadarkoli, le povej prvo stvar, ki ti pade na pamet!

V čem je Odyssey drugačen od Dixita?

Odyssey je samostojna verzija igre Dixit, za igranje torej ne potrebujete osnovne različice. Po novem lahko igra do 12 igralcev hkrati, za lažje štetje pa je priložena posebna plošča. Priložena so tudi nekatera nova pravila, ki jih lahko po želji vključite v igro. Med njimi je najbolj zanimiv način igranja v dvojicah, oz. v ekipah. Dodanih je tudi 84 novih ilustracij, prek katerih se boste odpravili na čudovito odisejado po planjavah dežele Dixit. Priložena škatla je dovolj velika, da boste v njej spravili kartice osnovne igre in tiste iz dodatnih razširitev.

Kako se igra?

Vsak igralec ima v rokah 6 kart s slikami, ki pričarajo čudovito domišljijsko atmosfero. Vsako potezo eden od igralcev postane pripovedovalec. Izbere eno izmed kart, ki jih drži v rokah in jo poimenuje z asociacijo, ki je lahko beseda, pregovor, zvok, naslov filma, lahko celo nekaj zapoje – karkoli mu pade na pamet. Naloga ostalih igralcev je, da izmed svojih 6 kart izberejo tisto, ki po njihovem najbolj ustreza pripovedovalčevi asociaciji, ter jo odložijo na mizo s hrbtno stranjo navzgor. Karte se nato zmeša in odpre, igralci pa glasujejo, katera je pripovedovalčeva. Če pravo kartico izberejo vsi ali pa nobeden, pripovedovalec ni bil uspešen, saj je bil preveč ali premalo očiten. Če pa so pravilno ilustracijo izbrali le nekateri, dobijo točke oni in pripovedovalec. Prav tako je z eno točko nagrajen vsak igralec, ki uspe s svojo verzijo pripovedovalčeve asociacije prepričati soigralca, da je bila njegova slika tista prava. Igra se konča, ko pride prvi igralec do 30 točk, štejemo pa na zelo simpatičen način – z barvitimi zajčki, ki skačejo po poljani.

V čem je čar?

Dixit je pravi hit med družabnimi igrami zaradi svoje preprostosti, saj se je boste naučili v manj kot 5 minutah. Poleg tega ponuja edinstven način igranja. Ugibanje vas popelje na pravi fantazijski potep in navdušeni boste nad tem, kako kreativne so lahko asociacije vaših soigralcev.

Komu je namenjena?

Dixit je namenjena zelo širokemu naboru igralcev in je zato ena najbolj priljubljenih iger za večere družabnih iger (20 – 40 let), izvrstna pa je tudi kot igra za družine z otroci, starejšimi od 8 let.

Zakaj jo imamo tako radi?

Priložene ilustracije so prava umetniška dela, ki so dovolj pomensko odprta, da vas bodo ob vsakem igranju popeljala na drugačno pot asociacij. Če bi jo igrali zares pogosto, pa lahko z razširitvami dokupite dodatne kartice, ki se razlikujejo v tematikah in slogih ilustriranja. Z razširitvijo Odyssey lahko igro razširite tako, da jo lahko igra 12 igralcev.

GremoŠeEno** kriterij:

Igra se konča v približno 30 minutah in vsakič, čisto vsakič, se nam zgodi, da nekdo takoj zahteva revanšo.

Založnik

Leto

2011

Avtor

Jean-Louis Roubira

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

30 min

Priporočena starost

8 +

Mehanika

Glasovanje, Pripovedovanje zgodb

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

84 kartic velikosti Mayday Magnum Gold

Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Dixit Odyssey”

Dice Tower

Video Thumbnail
Dixit Oddysey Review - with Tom and Melody Vasel


Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani. Osebni prevzemi so v času veljavnosti protikoronskih ukrepov možni od ponedeljka do petka med 10:00 in 18:00.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku

Zaradi protikoronskih ukrepov je fizična trgovina zaprta. Možni so samo osebni prevzemi za spletna naročila.