Dominion 2. edition

Kot mladi in nadebudni vladarji želimo svoje kraljestvo razširiti in obogatiti, da bo postalo največje in najbolj bogato – prevlada naj nad vsemi drugimi!

46,90 

Število igralcev

2 - 4

Čas igranja

30 min

Priporočena starost

10 +

Pravila

Angleška

BoardGameGeek

Si monarh, prav tako kot tvoji starši pred tabo. Vodiš malo prijetno kraljestvo, polno rek in dišečih iglavcev. A za razliko od tvojih staršev imaš ti upanja, sanje, ambicije! No, prav. Lahko bi rekli tudi pohlep. Želiš si večje ozemlje, z več rek in večjim naborom dreves! Hočeš Dominion! Vse naokrog tebe ležijo mali in večji fevdi, ki vsi po vrsti pripadajo nečimrnim vladarjem in vse skupaj meji že na pravo anarhijo. Ti boš ljudem prinesel civilizacijo in jih združil pod svojim praporcem! No, vsaj poskusil boš in upal, da ne boš krvavo zatrt … Tvoji starši ne bi bili ponosni nate, toda tvoji stari starši, po mamini strani, bi bili navdušeni!

V čem se 2nd edition razlikuje od osnovne igre?

Druga izdaja Dominiona zamenja šest vrst kartic kraljestev z novimi, prav tako pa doda namesto prej praznih kartic še sedmo vrsto. Nekatera pravila so posodobljena – predvsem tako, da imajo igralci še več možnosti (na nekaterih karticah je dodan napis, da kartico lahko uporabite, namesto, da jo morate).

Kako se igra?

V Dominionu vsak igralec začne z identičnim, zelo majhnim kupčkom kart. Na sredini mize so postavljene vse ostale kartice, ki jih lahko igralci kupujejo med igro. Z njimi igralci širijo svoje kraljestvo in dodajajo nove akcije, zato je zelo pomembno, katere kartice izbrati v roko in katerih ne. Z njimi lahko najemate pomočnike, gradite stavbe, okrancljate svoj grad in napolnite skrinje vaše zakladnice. Ker ima vsak igralec enako začetno izhodišče, je zmaga odvisna povsem od vaših odločitev. Ključ je v temu, da se morate v uvodni fazi igre potruditi, da zgradite dovolj dober motor ekonomije vašega kraljestva, ki vam bo nato vsako potezo prinesel dovolj zlatnikov za zares velike poteze.

V čem je čar?

Dominion v marsičem posnema igre zbiranja kartic, kot npr. Magic: the Gathering, vendar so vse kartice že priložene k igri (okrog 500 jih je), svoj izbor pa sestavite iz te pestre kolekcije. Ker v vsako igro vključite le 10 različnih vrst kartic (od skupno 25), se bo vsaka igra odigrala nekoliko drugače.

Komu je namenjena?

Dominion je namenjen vsem vrstam igralcem, tudi začetnikom, ki bi se radi preizkusili v prav posebni igri s kartami. Dodatna prednost je, da se odigra zelo hitro, v 30-45 minutah.

Zakaj jo imamo tako radi?

Ker je zelo tekoča in jo lahko postavimo na mizo s katerimikoli igralci. Poleg tega so na voljo mnoge razširitve, s katerimi lahko začetni nabor kartic povečate in dodate povsem nove mehanike, ki igro dodatno oplemenitijo.

GremoŠeEno* kriterij:

Dominion traja okrog 40 minut in po koncu vas bo mikalo, da boste odigrali dve ali tri igre zapored, s popolnoma drugačnim naborom kartic.

* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo sposobnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

Založnik

Leto

2016

Avtor

Donald X. Vaccarino

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Čas igranja

30 min

Priporočena starost

10 +

Mehanika

Izbiranje kartic, Usklajevanje kartic v roki, Ustvarjanje kupčka

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower



Dominion Second Edition Review - with Tom Vasel

Dominion Second Edition Review – with Tom Vasel


Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Dominion 2. edition”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku