Grand Prix

Tekmovalci drvijo po že skoraj pozabljenih in neoznačenih cestah v tekmi za najprestižnejšo nagrado in sloves najdrznejšega voznika. V tej prvi in hkrati največji dirki v zgodovini lahko zmaga le nekdo, ki mu bo vsem oviram navkljub uspelo zapeljati čez ciljno črto. Poleg spretnosti v vožnji pa mora tekmovalce spremljati tudi nemalo sreče.

42,00 

Število igralcev

2 - 5

Čas igranja

20 min

Priporočena starost

6 +

Pravila

Slovenska

BoardGameGeek
Šifra: MAGRAPRI Kategorija: Oznaki: ,

Prvo poglavje v zgodovini avtomobilskih dirk: zmaga konjske moči, a brez konjev! Gospodje, pripravite se na začetek dirke! Tekmovalci drvijo po že skoraj pozabljenih in neoznačenih cestah v tekmi za najprestižnejšo nagrado in sloves najdrznejšega voznika. V tej prvi in hkrati največji dirki v zgodovini lahko zmaga le nekdo, ki mu bo vsem oviram navkljub uspelo zapeljati čez ciljno črto. Poleg spretnosti v vožnji pa mora tekmovalce spremljati tudi nemalo sreče.

Tip igre

Taktična/tekmovalna družabna igra za 2 – 5 igralcev od šestega leta naprej. Trajanje igre: približno 20 minut.

Cilj igre

Cilj igre je osvojiti veliki pokal! Zmaga tekmovalec, ki prvi uspe prečkati ciljno črto s svojim avtomobilčkom.

Kako poteka igra?

Postavite dirkače na štartno črto ob igralni plošči. Kartice s številkami od 1 do 6 nadomeščajo kocko. Pri tej igri ste vi tisti, ki odločate, za koliko polj se boste pomaknili naprej. Avtomobilčke premikate le v skladu s številko na izbrani kartici. Premakniti se je treba za celotno številko na kartici. Če avtomobilček drugega igralca stoji na polju, na katerega se nameravate premakniti vi, ga premaknite nazaj na najbližje prosto polje. Če bi vaš avtomobilček pristal na polju z oviro (to velja tudi za stalne ovire), ostanete na mestu, na katerem ste pričeli s potezo (torej izpustite en igralni krog).

Velja si zapomniti, katere kartice so že uporabili vaši nasprotniki, saj lahko tako predvidevate, koliko polj naprej se lahko pomaknejo, ko pridejo na vrsto, in kako hitro vas lahko dohitijo ali vas potisnejo nazaj po progi:-).

Konec igre

Igra se konča, ko eden ali več avtomobilčkov prečka ciljno črto pred mostom. Zmaga igralec, ki prvi uspe prečkati ciljno črto.

Kaj je čar te igre?

Igralci morajo resno premisliti, katero kartico s številkami od 1 do 6 bodo uporabili v posamičnih krogih. Morajo tudi skrbno opazovati, katere kartice so soigralci že uporabili, če hočejo biti prvi na cilju. Igra spodbudi logično razmišljanje že pri najmlajših otroci.

Založnik

Leto

2011

Pravila

Slovenska

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

20 min

Priporočena starost

6 +

Zahtevnost

Lažje igre

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku