Hellapagos: Big Box

Hellapagos je družabna igra preživetja na otoku, v kateri igralci
sodelujete drug z drugim, a le do trenutka, ko zmanjka hrane. Takrat se zgodi glasovanje in odločiti se morate, kdo izmed vas je najbolj trhla palma v gozdu. Odlična igra, primerna tako za manjše, kot tudi večje skupine (3 do 12 igralcev).

29,90 

Število igralcev

3 - 12

Čas igranja

20 min

Pravila

Angleška

BoardGameGeek
Šifra: GIHELBIG Kategorija: Oznaka:

Hellapagos je sodelovalna igra – dokler ne zmanjka hrane! Ujeti ste na tropskem otoku, na katerem se morate vsak krog potruditi, da ujamete dovolj rib in najdete dovolj vode za vse preživele. Vaš cilj je, da zgradite splav, s katerim se boste vrnili v civilizacijo. Če je kdaj lakota prehuda, se lahko odločite, da izglasujete enega izmed igralcev in igra postane takoj nekoliko bolj prijetna – razen za nesrečneža, ki je iz druščine odpadel kot posušen kokos s palme. V igri lahko obiščete tudi razbitino, kjer najdete različne koristne predmete (stekleničko za vodo, pištolo, sekiro, jedilni pribor, itd.).

Težavi življenja na “rajskem” otoku sta predvsem dve – ko nabirate les za vaš splav, kar mrgoli kač, ki vas onesposobijo za dva kroga (s tem postanete tudi lahka tarča med glasovanjem), ves čas pa preti tudi hurikan, ki lahko povzroči v vaši utrdbi pravo malo razdejanje. Kače vas pičijo, če ste preveč požrešni pri nabiranju lesa: iz vrečke vlečete poljubno število lesenih kroglic, če potegnete črno, ste zastrupljeni, hurikan pa se zgodi v igri po 5 krogih, tako da se lahko nanj malo bolje pripravite.

Hellapagos je družabna igra namenjena večjim in manjšim skupine (omogoča igranje z do 12 igralci hkrati, a se enako dobro igra tudi s tremi) in ponuja zanimiv, nepredvidljiv in tudi nekoliko od sreče odvisen razplet dogodkov na tropskem otoku. Edinstvena je zaradi svojega nagajivega, sodelovalnega (a le do neke mere) koncepta in čudovitih, barvitih ilustracij.

Hellapagos Big Box vsebuje osnovno igro ter vsebino dodatka They’re No Longer Alone, ki je predhodno bil na voljo kot ločena razširitev.

Založnik

Leto

2022

Avtor

Laurence Gamelin

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

20 min

Zahtevnost

Lažje igre

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.



Hellapagos by Purge Reviews

Hellapagos by Purge Reviews


Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Hellapagos: Big Box”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku