Krompirjeva ura

Ustvarite svojo uro, ki jo bo poganjal krompir! Sliši se nemogoče – pa ni!

15,90 

Šifra: SE0620 Kategorija: Oznaka:

Ustvarite svoj znanstveni laboratorij v varnem zavetju doma. V paketu najdete vse, kar je potrebno za izdelavo čisto svoje krompirjeve ure – z izjemo krompirja. Ta pa se tako ali tako najde skorajda v vsakem gospodinjstvu.

Paket vsebuje cinkove in bakrene ploščice, ki predstavljajo elektrode, izolirano žico, samolepilni prozorni trak in ostale potrebščine, s katerimi boste krompir (lahko pa tudi paradižnik ali kaj drugega) spremenili v čisto pravo baterijo.

V škatli boste našli tudi natančna navodila v slovenščini, ki vam bodo v pomoč pri eksperimentiranju. Dokler boste imeli doma krompir, ni več izgovorov za zamujanje!

Ura iz krompirja deluje, tako da pare cinkovih in bakrenih ploščic vstavimo v medij, kot je krompir, zemlja, voda, ali kakršnokoli sadje. Cinkova ploščica predstavlja negativno elektrodo, bakrena pa pozitivno elektrodo. Ko sta te dve ploščici zapičeni v enega od medijev, ki smo jih našteli prej, potečejo kemijske reakcije, pri čemer nastanejo ioni in elektroni. Usmerjeno gibanje nabitih delcev pa predstavlja električni tok. Elektrolit vsebuje mnoge vodotopne snovi, ki lahko reagirajo z eno ali obema elektrodama. Cink je na primer bolj reaktiven kot baker in pri njegovem raztapljanju nastanejo cinkovi ioni ter elektroni, ki stečejo proti bakreni ploščici. Ta tok od bolj reaktivne ploščice do manj reaktivne ploščice ustvari šibak električni tok, ki lahko poganja majhno žarnico, digitalno uro ali majhen zvočnik.

Oglej si tudi ostale eksperimentalne komplete, kot denimo set za izkopavanje velociraptorja, set za izdelavo solarnega robota 3 v 1 in komplet za gojenje kristalov.

Proizvajalec

Šumi Electronics

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo in vrvic, v katere se lahko zapletejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku