Last Will

Vaš bogati stric je v svojo oporoko zapisal, da bo vse svoje milijone zapustil tistemu nečaku, ki zna najbolj uživati v denarju. Začeli boste z veliko količino denarja, ki se ga boste morali čim hitreje znebiti – prirejajte zabave, hodite v drage restavracije, obiskujte razkošna gledališča.

2 - 5

Število igralcev

60 min

Predviden čas igranja

13 +

Priporočena starost

Angleška

Pravila

32,90 

Ni na zalogi

Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Last Will je igra z odbito idejo, ki je podobna filmu Brewster’s Millions. Vaš zmešani dedek se je odločil, da bo svojo zapuščino podelil tistemu, ki zna najbolje zapravljati, zato se morate dokazati z brezsramnim razmetavanjem denarja za nakup dvorcev, prirejanje razkošnih večerij, izlete z jahtami in vzgojo dirkalnih konj (kako zelo aristokratski hobi). Dvorci, ki jih nakupite so v bleščečem stanju, toda vi jih uničite in prodate v ruševinah za majhen drobiž. Pripravljeni ste storiti karkoli, samo da se dokopljete do še večjega bogastva – z zapravljanjem.

Vsak igralec najprej izbere koliko akcij bo imel na svoji potezi in kateri po vrsti želi igrati. Od tega je odvisno, koliko kartic in pomočnikov prejme. Ob začetku tudi razgrnete kartice iz štirih kupov – to so možne akcije za tisti krog, izbirate pa lahko med nepremičninami, visoko družbo, razkošnimi dogodki, pomočniki, ter dragimi predmeti. En kupček je rezerviran za posebne, posebej žlahtne kartice. Igralec na potezi se odloča med naslednjimi akcijami: vzame eno izmed odprtih kartic in jo doda predse – s tem ta postane njegov strošek. Nekatere kartice plača takoj, ko jih prejme in so enkratne, nekatere pa lahko razvija (npr. gradi vedno bolj razkošno farmo) in s tem zapravlja vedno več denarja. Druga možnost, ki jo ima na potezi je, da vleče naključno kartico iz enega izmed kupov. Lahko tudi obišče opero in takoj zapravi nekaj denarja. Lahko pa tudi vpliva na ceno nepremičnin (vsak igralec ima eno) na tržnici in tako tudi ponagaja nasprotnikom. Zadnja možnost, ki jo ima je, da kupi razširitev za igralno ploščo in s tem poveča kapacitete svojega zapravljanja. Pomočniki vam pomagajo zapravljati še več – med najbolj priljubljenimi je vaš osebni kuža, ki ga peljete sabo jadrat ali na večerjo in s tem povečate ceno izleta. Ob koncu kroga mora vsak igralec odložiti toliko kartic, da ima pred sabo le še dve, obračunajo pa se tudi nepremičnine na tržnici – nekatere igralcem denar odnesejo (ker so podrtije), druge pa igralce obogatijo (izogibajte se jih za vsako ceno – dobesedno!). Če igralec nima več denarja in nepremičnin, razglasi bankrot in igra se konča ob koncu kroga, sicer pa traja 7 krogov. Igralec, ki je najbolj zadolžen, je zmagovalec.

Odlična, smešna igra z veliko taktično globino in zabavnimi pripetljaji, npr. takrat, ko se odločite, da v gledališče odpeljete še svojega psa. Priporočamo jo igralcem, ki iščejo srednje zahtevno igro, ki po načinu igranja spominja na “worker placement” igre.

Za Last Will obstaja tudi odlična razširitev Getting Sacked, v kateri poskušate izgubiti še službo, igra pa je združljiva tudi s samostojno igro The Prodigals Club, v kateri boste storili vse, da zapravite ves svoj ugled v visoki družbi.

 

Založnik

Leto

2011

Avtor

Vladimír Suchý

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

60 min

Priporočena starost

13 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Postavljanje delavcev, Uporaba akcijskih točk, Usklajevanje kartic v roki

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/last-will-navodila.pdf

Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Last Will”

Dice Tower

Video Thumbnail
Last Will Review - with Tom Vasel

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna. Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani, kjer so na voljo vse igre iz naše spletne trgovine.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku