Mysterium

Mysterium je sodelovalna igra, v kateri igralci poskušajo razvozlati starodavno uganko umora v dvorcu na Škotskem. V pomoč jim je duh – igralec, ki lahko z drugimi komunicira le s pomočjo slik. Mysterium združuje najboljše elemente iger Dixit in Cluedo v napeti, tematsko dovršeni dogodivščini.

39,90 

Število igralcev

3 - 7

Čas igranja

43 min

Priporočena starost

10 +

Pravila

Angleška

BoardGameGeek

V 20. letih prejšnjega stoletja je G. MacDowell, nadarjen astrolog, zaznal nadnaravno bitje ob vstopu v zapuščen dvorec na Škotskem. Zbral je najboljše vidce celega sveta in priredil seanso, v kateri so morali v 7ih urah vzpostaviti stik z duhom in od njega dobiti čim več namigov, ki so jim pomagali razvozlati staro uganko …

Kako se igra?

Za mizo se zberejo igralci, ki predstavljajo vidce in eden, ki predstavlja duha in bo z drugimi komuniciral le s pomočjo slik (miselnih utrinkov). V igri sodelujete med sabo in poskušate razrešiti svoje individualne uganke – kateri izmed likov na plošči je storil umor, v katerem prostoru in s katerim morilskim orožjem. Slike so polne detajlov, ki vam bodo lahko pomagale, lahko pa zmedle. Težava je namreč v tem, da duh ne more govoriti, zato ne morete vedeti, kateri detajl na sliki je pomemben za razvozlanje uganke. Da jo razrešite, imate na voljo 7 potez, vsaka predstavlja eno uro. Če vam v tem času ne uspe, bo duh odletel in igra je spodletela.

Če pa boste uspešni, bo ostal in vam dal namige, ki vam bodo v poplavi različnih osumljencev (vsak igralec bo imel svojega) pomagali poiskati pravega. Pri tem bodo imeli nekoliko več informacij igralci, ki so v prvem delu igre najhitreje rešili svoje individualne uganke – prejeli bodo namreč dodatne kartice. Igra se zaključi s skupinskim glasovanjem – če vas bo večina odkrila pravilni odgovor, se bodo zlobna bitja preteklosti za vedno poslovila iz strašljivega dvorca …

V čem je čar?

Mysterium odlično prepleta napeto in zabavno vzdušje, saj je po eni strani dobra detektivska igra, obenem pa se boste smejali karticam, ki jih je izbral duh, saj bodo pogosto smiselne le v njegovi glavi.

Komu je namenjena?

Mysterium je igra za večje skupine, saj ga lahko igra 7 igralcev hkrati, vendar obenem odlično deluje tudi z manj igralci, npr. v troje. Pravila so dovolj enostavna, da boste igro razložili v nekaj minutah, igrajo pa jo lahko tudi otroci, starejši od 8 let, saj ne vsebuje angleškega besedila.

Zakaj jo imamo tako radi?

Mysterium vas bo spomnil na Dixit, saj so fantastične ilustracije osrednji del igre. Ne gre za naključje, saj gre za istega založnika, francoski Libellud.

GremoŠeEno* kriterij:

V povprečju traja igranje ene igre okrog 45 minut, odvisno od tega koliko igralcev igra in koliko časa si vzamete za analizo namigov. Če igrate v manjši skupini, predlagamo, da se vsi preizkusite v vlogi duha, saj gre za edinstveno igralno izkušnjo, ki je ne poznamo iz drugih iger.

* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo sposobnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

Založnik

Avtor

Oleksandr Nevskiy

Leto

2015

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

43 min

Priporočena starost

10 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Prepoznavanje vzorcev, Sodelovanje, Usklajevanje kartic v roki

https://www.tojeto.info/wp-content/uploads/mysterium-navodila.pdf

Dice Tower

Miami Dice, Episode 175 - Mysterium
Miami Dice, Episode 175 - Mysterium


Game Boy Geek

Mysterium Review with the Game Boy Geek
Mysterium Review with the Game Boy Geek

Board Game Brawl

Mysterium (English edition) review - Board Game Brawl
Mysterium (English edition) review - Board Game Brawl



Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku